Qatargate: Ο Παντσέρι «καίει» την Εύα Καϊλή – Δηλώνει «απλός ενδιάμεσος»

Qatargate: Ο Παντσέρι «καίει» την Εύα Καϊλή – Δηλώνει «απλός ενδιάμεσος»

Την δείχνει ως «εγκέφαλο» υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος από το 2019 δεν έχει θέση εξουσίας, όπως δεν έχει και ο σύντροφος της Φραντσέσκο Τζόρτζι

Σε πολύ δύσκολη θέση φέρνει την Εύα Καϊλή σε σχέση με το σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το λεγόμενο Qatargate, ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος συνεργάζεται με την Βελγική Εισαγγελία, προκειμένου να τύχει πιο ευνοϊκής ποινικής μεταχείρισης.

Αποκαλυπτικός για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο σκάνδαλο που αποδίδει στην πρώην αντίπροέδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ήταν σε συνέντευξή του στον Alpha ο δικηγόρος του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή Λορεν Κενς. Όπως είπε, ο πελάτης του ήταν ένας «απλός ενδιάμεσος» ανάμεσα στο Κατάρ και το Μαρόκο με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. «Στην διαφθορά έχουμε κάποιον που δίνει χρήματα, στην προκειμένη περίπτωση από το Κατάρ ή το Μαρόκο, σε κάποιον άλλο για να κάνει κάτι. Ο πελάτης μου είναι ανάμεσα στη μία και την άλλη πλευρά», λέει χαρακτηριστικά ο δικηγόρος του Αντόνιο Παντσέρι.

Μεταφέρει δε εμμέσως το βάρος στους εμπλεκόμενους πουέχουν αξιώματα και δικαίωμα ψήφου στη λήψη αποφάσεων, δηλαδή της Εύα Καϊλή, τον Μαρκ Ταραμπέλα και τον Αντρέα Κοτσολίνο. Ερωτηθείς σχετικά εμ τον ισχυρισμπο της Εύας Καϊλή, ότι τα χρήματα που βρέθηκαν μέσα σε βαλίτσα στην κατοχή του πατέρα της ανήκουν στον Ιταλό πρώην ευρωβουλευτή, απάντησε ότι για τους ισχυρισμούς των εμπλεκομένων στην υπόθεση θα απαντήσει στην Δικαιοσύνη, ενώ υποστήριξε «δείχνοντας» και πάλι την Ελληνίδα ευρωβουλευτή, ότι «ο Παντσέρι μόνος του δεν θα είχε δώσει, ούτε θα είχε λάβει χρήματα. Αν λάβεις χρήματα από κάποιον και τα δώσεις σε κάποιν άλλο, δεν είσαι ο "αρχηγός της μαφίας"».

Ο Κενς μάλιστα υπογραμμίζει, ότι ο Αντόνιο Παντσέρι δεν έχει καμία θέση εξουσίας από το 2019, αλλά και ο πρώην συνεργάτης του και σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι και σκάνδαλο δωροδοκίας δεν υπάρχει, χωρίς χρηματιζόμενο πρόσωπο σσε θέση εξουσίας. «Ο πελάτης μου έχει διαπραγματευτεί την ποινή του και δεν φοβάται τίποτα, ούτε είναι εχθρός κανενός, ούτε του κ. Τζόρτζι, ούτε της κ. Καΐλή. Απλώς πρέπει να πει τα ονόματα εκείνων που εμπλέκονται στη διαφθορά. Αυτό μόνο» λέει ο δικηγόρος του.

Όσο για τη σχέση τοηυ Αντόνιο Παντσέρι με τον Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο κ. Κανς λέει ότι «ο κ. Τζόρτζι και ο κ. Παντσέρι συνεργαζόταν μέχρι το 2019 και εμτά συνέχισαν να έχουν επαφή. Ήταν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πριν και είχε καλύτερη επαφή με τους ανθρώπους στο πλευρό του και αυτό είναι φυσιολογικό. Αυτό που δεν είναι λογικό, είναι να έχεις δώσει ή να έχεις λάβει χρήματα. Ναι, είχε καλή επαφή με τον κ. Τζόρτζι και την κ. Καΐλή».