Ανοιχτό το ενδεχόμενο πρότασης δυσπιστίας από τον ΣΥΡΙΖΑ – Ομιλία Τσίπρα στη Βουλή

Ανοιχτό το ενδεχόμενο πρότασης δυσπιστίας από τον ΣΥΡΙΖΑ – Ομιλία Τσίπρα στη Βουλή

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό μετά την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην ΑΔΑΕ

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό έβαλε η έκθεση του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου, που εστάλη στον πρόεδρο της Βουλής και τους αρχηγούς των κομμάτων.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζητά την παραίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, και αναμένεται τις επόμενες ώρες να κάνει παρέμβαση στη Βουλή.

Το μεγάλο ερώτημα είναι αν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Νωρίτερα, δελτίο τύπου εξέδωσε ο κ. Ράμμος, στο οποίο αναφέρει ότι δεν επιθυμεί να παίξει ρόλο, πολιτικού παράγοντα.

Το βασικό ερώτημα προς όλους, κυρίως τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι αν τελικά θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας ή αν ο Αλέξης Τσίπρας περιοριστεί σε μια σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά για το θέμα των υποκλοπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, υπήρχαν ολονύκτιες διεργασίες και συνεχείς διαβουλεύσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τους ιδιαίτερα στενούς του συνεργάτες ενώ η Κουμουνδούρου δεν επιβεβαιώνει ότι θα κατατεθεί πρόταση δυσπιστίας καθώς όπως σημείωσε ο δημοσιογράφος σε τέτοιες περιπτώσεις οι προτάσεις δυσπιστίας και οι προτάσεις μομφής δεν προαναγγέλλονται, αλλά ανακοινώνονται.

Ο Τσίπρας επιτέθηκε χθες με σφοδρότητα και μίλησε για ένα εγκληματικό και ένα ρυπαρό δίκτυο που λειτουργούσε εντός του Μεγάρου Μαξίμου και καθοδηγούνταν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό ζητώντας και την παραίτησή του.

«Είναι προφανές ότι θα ανοίξει η βεντάλια για μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για όλες τις πολιτικές αυτών των τελευταίων ετών και θα υπάρξει μια σύγκρουση για όλα τα επίμαχα ζητήματα. Συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδιναν και χθες το στίγμα των προθέσεών του κι εξηγούσαν γιατί κάνει αυτή την επιλογή ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής να ενημερώσει τον ελληνικό λαό και την εθνική αντιπροσωπεί. Γιατί ο κύριος Τσίπρας, όπως έλεγαν, είναι θεσμικός, και δεν πρόκειται να πει ονόματα ούτε στο πεζοδρόμιο, ούτε στα τηλεοπτικά στούντιο, παρά μόνο όπως οφείλει από το βήμα της Βουλής».