Θεοδωρικάκος: Αν δεν ήταν ο φράχτης στον Έβρο, το 2022 θα είχαν περάσει πάνω από 260.000 παράνομοι μετανάστες

Θεοδωρικάκος: Αν δεν ήταν ο φράχτης στον Έβρο, το 2022 θα είχαν περάσει πάνω από 260.000 παράνομοι μετανάστες

«Ο κ. Τσίπρας να ζητήσει συγγνώμη από τους αστυνομικούς, τους φύλακες και τους Εβρίτες που φυλάνε τα σύνορα»

Στις επικείμενες εκλογές αλλά και στην υπόλοιπη τρέχουσα επικαιρότητα αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος σήμερα στον ΑΝΤ1.

Ειδικότερα, όσον αφορά τις εκλογές είπε πως «η πρώτη κάλπη είναι η καθοριστική. Είναι ώρα για σταθερότητα. Δεν πρέπει να επαναληφθούν λάθη που οδήγησαν την χώρα στην αποτυχία, όπως η 4ετία του ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να δοθεί η δύναμη στην Νέα Δημοκρατία από την πρώτη Κυριακή. Ο στόχος μας είναι η αυτοδυναμία. Στις εκλογές ο λαός είναι κυρίαρχος και αυτό που θα αποφασίσει ο λαός πρέπει άπαντες να το σεβαστούν».

Αναφορικά με την επίσκεψή του στον Έβρο μαζί με τους πρέσβεις των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είπε ότι «έγινε πολύ ουσιαστική συζήτηση με τους πρέσβεις. Τους ενημερώσαμε για όλα. Πήγαμε και στο σημείο που έχει κατασκευαστεί ο φράχτης. Συνειδητοποίησαν πόσο οξύ ήταν το πρόβλημα. Το 2022 θα είχαν περάσει πάνω από 260.000 παράνομοι μετανάστες στην Ελλάδα αν δεν ήταν ο φράχτης, που αν ανοίγαμε τα σύνορα και δίναμε λάθος μήνυμα θα ήταν εκατομμύρια και θα δημιουργούσαν και ένα θέμα ασφαλείας σε ολόκληρη την Ευρώπη. Είναι πιο δύσκολη η αντιμετώπιση του προβλήματος τώρα, διότι η απειλή εκτείνεται σε ένα μήκος 160 χιλιομέτρων, δεν είναι συγκεντρωμένη σε ένα σημείο (σ.σ. εν συγκρίσει με τον Μάρτιο του 2020), επομένως χρειάζεται εγρήγορση. Το προσωπικό ενισχύεται συνεχώς». Συμπλήρωσε δε, ότι «οι δυνάμεις μας στον Έβρο σέβονται εμπράκτως το διεθνές δίκαιο. Η Ελληνική Αστυνομία φυλάει τα σύνορα και τα έχει κάνει απροσπέλαστα, επιλύοντας και το μεταναστευτικό. Παράλληλα σώζουν και ανθρώπινες ζωές όποτε χρειαστεί. Πέρσι σώθηκαν εκατοντάδες μετανάστες στα χειμαρρώδη νερά του ποταμού».

Όσον αφορά την υπόθεση των 38 μεταναστών και της «νεκρής Μαρία», στην σκιά των αποκαλύψεων που αναφέρουν πως δεν υπήρξε ποτέ τέτοιο πρόσωπο, το μέλος της κυβέρνησης είπε ότι «είναι προκλητικά και πρωτοφανή όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, στο μέλλον θα ντρέπονται για αυτά που λένε. Ο κ. Τσίπρας αμφέβαλλε αν υπάρχουν σύνορα στην θάλασσα. Τώρα με τις δηλώσεις του κ. Τζανακόπουλου φαίνεται πως κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ αμφιβάλλουν αν υπάρχουν σύνορα και στην στεριά. Μήπως ήθελαν να ανοίξουμε τις πόρτες διάπλατα και να μπαίνουν ανεξέλεγκτα εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες από τον Έβρο; Εκείνες τις ημέρες του Αυγούστου 2022 ξεκαθαρίσαμε στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και στον ελληνικό λαό, ότι οι συντεταγμένες της νησίδας που βρίσκονταν οι 38 δεν ήταν στην ελληνική επικράτεια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μας κατηγορούσαμε ότι παραχωρήσαμε εθνικό έδαφος. Ο κ. Τσίπρας να αναλάβει ο ίδιος την ευθύνη και να ζητήσει συγγνώμη από τους αστυνομικούς, τους συνοριοφύλακες και τους Εβρίτες που φυλάνε τα σύνορα».