Βουλή: «Όχι» από ΝΔ στο αίτημα Ράμμου για ενημέρωση της Βουλής σχετικά με τις παρακολουθήσεις – Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Βουλή: «Όχι» από ΝΔ στο αίτημα Ράμμου για ενημέρωση της Βουλής σχετικά με τις παρακολουθήσεις – Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Κατρούγκαλος: Θλιβερή η σημερινή μέρα για τη Βουλή και τον Κοινοβουλευτισμό

Αρνητική στο αίτημα του επικεφαλής της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου για την σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, προκειμένου να ενημερώσει το Σώμα για τις ενέργειές του και τις αρμοδιότητες της Αρχής, εμφανίστηκε η κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

«Θλιβερή η σημερινή μέρα για τη Βουλή και τον Κοινοβουλευτισμό.

Η πλειοψηφία της ΝΔ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας αποφάσισε ουσιαστικά την αυτοκατάργησή της, να μην ασκήσει  δηλαδή τις αρμοδιότητες που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής. Ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ, ο κ. Ράμμος, ζήτησε να προσέλθει και να ενημερώσει την Επιτροπή για θέματα της αρμοδιότητάς του.

Βουλευτές της πλειοψηφίας επιτέθηκαν στον ίδιο και στην Αρχή με προσβλητικές και ανοίκειες εκφράσεις αυτοκαταργώντας τις αρμοδιότητες της Επιτροπής.

Σ´ αυτήν την προσπάθεια, συνωμοσία θα έλεγα συσκότισης που θέλει να επιβάλει η Κυβέρνηση στο μέγα αυτό σκάνδαλο των υποκλοπών. Και, δυστυχώς, δεν αποτελεί μεμονωμένο γεγονός η απαράδεκτη σήμερα στάση της  ΝΔ. Είναι ένας ακόμη κρίκος σε μία σειρά εκτροπών από το Σύνταγμα με τελευταία την αντισυνταγματική γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που καταδικάστηκε σύσσωμα από το σύνολο των συνταγματολόγων. Η ΝΔ δεν θα μπορέσει να κρατήσει μακριά από τις ευθύνες του τον Πρωθυπουργό, ο οποίος  βαρύνεται τόσο για το σκάνδαλο καθ' εαυτό των υποκλοπών όσο και για την προσπάθεια κουκουλώματός του».