Τάκης Θεοδωρικάκος: Μέσα στο 2023 η συνοριοφυλακή μας ενισχύεται με άλλους 400 συνοριοφύλακες

Τάκης Θεοδωρικάκος: Μέσα στο 2023 η συνοριοφυλακή μας ενισχύεται με άλλους 400 συνοριοφύλακες

«Οι 250 αναλαμβάνουν υπηρεσία μέσα στο Φεβρουάριο»

Με 400 επιπλέον συνοριοφύλακες ενισχύεται εντός του 2023 η ασφάλεια των συνόρων της Ελλάδας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε σύσκεψη που είχε στην αστυνομική διεύθυνση Ροδόπης για θέματα ασφάλειας και μετανάστευσης. Όπως τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος, οι 250 εκ των συνοριοφυλάκων θα τοποθετηθούν στις θέσεις τους εντός του Φεβρουαρίου και οι υπόλοιποι 150 στους επόμενους μήνες.

Με την ενίσχυση των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης και με την επέκταση του φράχτη στον Έβρο, καθιστούμε τα σύνορά μας οριστικά απροσπέλαστα, υπογράμμισε ο κ. Θεοδωρικάκος, και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα δεν είναι διατεθειμένη να αποδεχθεί, ούτε έναν παράνομο μετανάστη, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Επιπρόσθετα, ο υπουργός κάλεσε παράλληλα την Τουρκία να σταματήσει να εργαλειοποιεί δυστυχισμένους μετανάστες και να σεβαστεί τα ελληνικά σύνορα, που αποτελούν και σύνορα της Ευρώπης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους πριν από τη σύσκεψη είπε τα εξής:

«Η ασφάλεια της πατρίδας μας προϋποθέτει την ασφάλεια των συνόρων μας.

Ένα σκληρό έργο καθημερινά από την Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να προστατέψει τα σύνορα της πατρίδας στον Έβρο, που αποτελούν και σύνορα της Ευρώπης με την γειτονική Τουρκία. Εκεί όπου σήμερα υπηρετούν 1800 συνοριοφύλακες, οι οποίοι μέσα στο 2022 με την δράση τους, με την παρουσία τους και τις περιπολίες τους απέτρεψαν 260.000 μετανάστες να μπουν με παράνομο τρόπο στην πατρίδα μας.

Ταυτόχρονα, η Ελληνική Αστυνομία έχει συλλάβει πάνω από 1400 εγκληματίες, οι οποίοι διακινούν παράνομους μετανάστες στην χώρα και τους έχει οδηγήσει στην Δικαιοσύνη.

Τώρα, με την απόφαση του ΚΥΣΕΑ, αναβαθμίζουμε τα μέτρα προστασίας στα σύνορα, υλοποιούμε το σχέδιο της Αστυνομίας «Ακρίτας» και προχωράμε στην κατασκευή άλλων 35 χιλιομέτρων τεχνητού εμποδίου, του λεγόμενου φράχτη στον Έβρο, προκειμένου να ενισχυθεί η αποτρεπτική ικανότητα της Ελληνικής Αστυνομίας. Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 100.000.000 ευρώ περιλαμβανομένου και του Φ.Π.Α., το οποίο αναμένεται να εκτελεστεί από τις μεγαλύτερες ελληνικές κατασκευαστικές εταιρίες.

Ταυτόχρονα μέσα στο 2023, η συνοριοφυλακή μας ενισχύεται με άλλους 400 συνοριοφύλακες. Οι 250 αναλαμβάνουν υπηρεσία μέσα στο Φεβρουάριο και άλλοι 150 πρόκειται να στελεχώσουν τους επόμενους μήνες τη δύναμη που φυλά τα σύνορα της πατρίδας μας, ώστε να καταστούν οριστικά απροσπέλαστα, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ασφάλεια της πατρίδας, στην ασφάλεια των πολιτών, στην ασφάλεια των υποδομών της χώρας».