Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Μενδώνη και Πικραμμένος στην κηδεία – Αναβαθμίζει την παρουσία της η κυβέρνηση

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Μενδώνη και Πικραμμένος στην κηδεία – Αναβαθμίζει την παρουσία της η κυβέρνηση

Τη Δευτέρα η κηδεία του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ

Αναβαθμισμένη θα εκπροσωπηθεί η κυβέρνηση στην κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, αφού εκτός από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, θα βρίσκεται και ο Αντιπρόεδρός της Παναγιώτης Πικραμμένος, όπως έγινε γνωστό σήμερα το πρωί.

Υπολογίζεται ότι στην κηδεία θα παρευρεθούν από 150 έως 200 άτομα, όσα δηλαδή επιτρέπεται να χωρούν στη Μητρόπολη, ενώ στην εξόδιο ακολουθία θα χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ο οποίος θα συνοδεύεται από μέλη της Ιεράς Συνόδου.

Αν και τυπικά δεν προβλέπεται, η σορός αναμένεται να μεταφερθεί το πρωί της Δευτέρας στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου δίπλα στη Μητρόπολη και τότε όσοι θέλουν θα έχουν τη δυνατότητα να προσκυνήσουν.

Η ΕΛΑΣ έχει ήδη ξεκινήσει τις διεργασίες για τα μέτρα ασφαλείας και το επιχειρησιακό σχέδιο για τους υψηλούς προσκεκλημένους που θα φτάσουν στη χώρα μας, στους οποίους – σύμφωνα με πληροφορίες- αναμένεται να είναι ο βασιλιάς της Ισπανίας Φίλιππος, που είναι ανιψιός του τέως και γιος της αδερφής του, επίτιμης βασίλισσας Σοφίας, η οποία επίσης αναμένεται να παραβρεθεί όπως και ο επίτιμος βασιλιάς Χουοάν Κάρλος.