Κρεσέντο απειλών από τον Ακάρ: «Οι υπολογισμοί της Ελλάδας για το Καστελόριζο είναι λανθασμένοι»

Κρεσέντο απειλών από τον Ακάρ: «Οι υπολογισμοί της Ελλάδας για το Καστελόριζο είναι λανθασμένοι»

«Δεν μπορεί να έχει 40.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα υφαλοκρηπίδας» δηλώνει για το ακριτικό νησί και τονίζει ότι «δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο»

Ούτε η παραμονή της Πρωτοχρονιάς δεν ήταν ικανή να βάλει φρένο στο προκλητικό κρεσέντο του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος αυτή τη φορά έβαλε στο στόχαστρό του το Καστελόριζο και την υφαλοκρηπίδα του.

Αμέσως μετά εναέριες επιθεωρήσεις που φέρεται να έκανε στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο μαζί με τον Διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας, σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας, δήλωσε για το Καστελόριζο, ότι «δεν μπορεί να έχει 40.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα υφαλοκρηπίδας», κάνοντας λόγο για λάθος υπολογισμούς της ελληνικής πλευράς.

Μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά δε ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει κανένα τετελεσμένο στο Αιγαίο: «Η πολιτική της Τουρκίας είναι ξεκάθαρη. Βασίζεται στο Διεθνές Δίκαιο, την αυτοάμυνα, τα δικαιώματα μας και αυτά των αδερφών Κυπρίων. Εξοπλίζουν τα νησιά, παραβιάζοντας τις διεθνείς συμφωνίες. Συνεχίζουμε να είμαστε σε επαγρύπνηση. Δεν έχουμε επιτρέψει κανένα τετελεσμένο μέχρι σήμερα, ούτε και θα επιτρέψουμε».