Τουρκία: Μερίδιο από το νέο κοίτασμα που εντοπίστηκε στην Κύπρο για το ψευδοκράτος ζητά η Άγκυρα 

Τουρκία: Μερίδιο από το νέο κοίτασμα που εντοπίστηκε στην Κύπρο για το ψευδοκράτος ζητά η Άγκυρα 

«Όλοι όσοι ζουν στο νησί της Κύπρου, έχουν δικαίωμα να επωφεληθούν από τους πόρους» δηλώνει ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων

Μερίδιο για λογαριασμό του ψευδοκράτους από το Κυπριακό κοίτασμα στο 6ο οικόπεδο ζήτησε ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ, ο οποίος πάντως αναγνωρίζει, ότι το συγκεκριμένο οικόπεδο είναι εκτός της δικαιοδοσίας της χώρας του.

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ο Φατίχ Ντονμέζ τόνισε, ότι «τόσο το υπουργείο Εξωτερικών της "Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου", όσο και το υπουργείο Εξωτερικών μας, έκαναν αξιολογήσεις σχετικά με το έργο που έγινε σε αυτόν τον τομέα. Το 6ο οικόπεδο είναι εκτός δικαιοδοσίας της Τουρκίας, αλλά θα κάναμε λάθος, αν βλέπαμε την Κύπρο να αποτελείται μόνο από τη μία πλευρά».

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων συνεχίζει αναφέροντας ότι «όλοι όσοι ζουν στο νησί της Κύπρου, έχουν δικαίωμα να επωφεληθούν από τους πόρους. Θεωρούμε, ότι δεν είναι δίκαιες οι συναλλαγές που γίνονται, όταν αγνοούν το άλλο μέρος. Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Εξωτερικών μας ανέφερε σε δηλώσεις του, ότι θα πρέπει να προστατεύονται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των συμπατριωτών μας που ζουν στη Βόρεια Κύπρο».

Τέλος, ο κ. Ντονμέζ προσέθεσε, ότι «θα συνεχίσουμε τις δραστηριότητες εξερεύνησης και γεωτρήσεων στη Μεσόγειο στη δική μας υφαλοκρηπίδα, στις περιοχές δικαιοδοσία μας. Αυτή η διαδικασία συνεχίζεται στο πλαίσιο ενός επιχειρηματικού σχεδίου».

3
σχόλια
  1. avatar Λάμπρος

    Αυτοί οπότε θέλουν θυμούνται τα δικαιώματα τους? Θα δώσουν και σε μας από αυτά που θα βρουν?

  2. avatar Πρέπει να

    βρεθούν λύσεις... (Ελλάδ με Τουρκία)

  3. avatar Α.Τ

    Μόνο στην ενιαία Κύπρο θα έχουν τα ίδια δικαιώματα όλοι, και μετά την απομάκρυνση των έποικων από την τουρκία.

Παρακαλούμε περιμένετε ...