Qatargate: Ποιες οι πιθανότητες να αφεθεί ελεύθερη η Εύα Καϊλή

Qatargate: Ποιες οι πιθανότητες να αφεθεί ελεύθερη η Εύα Καϊλή

La Repubblica: Άρχισε να μιλάει ο Παντσέρι – Ποιους εμπλέκει στο σκάνδαλο

Ενώπιον του προδικαστικού τμήματος αναμένεται να βρεθεί αύριο, Πέμπτη, η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής, Εύα Καϊλή.

Η στάση του συντρόφου της, Τζόρτζι, μπορεί να λειτουργήσει υπέρ της Εύας Καϊλή και το δικαστήριο να την αφήσει ελεύθερη με περιοριστικούς όρους ή και χωρίς καθόλου όρους, αναφέρουν πηγές.

Οομοσπονδιακός εισαγγελέας έχει 24 ώρες μέχρι να κάνει έφεση στη συγκεκριμένη απόφαση, εάν κρίνει ότι αυτό πρέπει να κάνει.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ένας εκ των τριών κατηγορουμένων είχε αποφασιστεί να βγει με περιοριστικούς όρους με βραχιολάκι, όμως μέσα σε 24 ώρες ομοσπονδιακός εισαγγελέας έκανε έφεση για τη συγκεκριμένη απόφαση και την άλλαξε.

Την ίδια ώρα, οι αποκαλύψεις για το QatarGate συνεχίζονται, με τα δημοσιεύματα βελγικών και ιταλικών εφημερίδων να αναφέρουν ότι η ευρωβουλευτής, αμέσως μετά τη σύλληψη του συντρόφου της, επιχείρησε να ειδοποιήσει τον “εγκέφαλο” του κυκλώματος Αντόνιο Παντσέρι και δύο ευρωβουλευτές, ενώ, κάλεσε και τον πατέρα της για να εξαφανίσει τα μετρητά.

Ο πρώην συνδικαλιστής και ευρωβουλευτής από το Μπέργκαμο, παραδέχτηκε εν μέρει ορισμένες από τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν από τους ανακριτές των Βρυξελλών που ερευνούν το Qatargate, σημειώνει η ιταλική εφημερίδα, La Repubblica.

«Σε αντάλλαγμα θα είχαμε λάβει 50.000 ευρώ», τόνισε ο άνδρας που θεωρείται ότι βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου διαφθοράς που έχει προκαλέσει πολιτικό σεισμό στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το δημοσίευμα αναφέρει ακόμη ότι o Παντσέρι δηλώνει έτοιμος να συνεργαστεί και να δώσει πληροφορίες για άλλους ευρωβουλευτές, όπως τον Francesco Cozzolino, του Δημοκρατικού Κόμματος. Παράλληλα, ο Παντσέρι αμφισβητεί όσα κατέθεσε ο Βέλγος σοσιαλιστής ευρωβουλευτής Marc Tarabella, τονίζοντας ότι πήγε στο Κατάρ. Έκανε επίσης δηλώσεις για τη Maria Arena, επίσης από τους Σοσιαλδημοκράτες και πολύ κοντά του: «Ξέρω ότι πήγε μια φορά στο Κατάρ και ότι πήρε δώρο».