Qatargate: Η «θυσία» του συντρόφου της Εύας Καϊλή και η απολογία της Πέμπτης – Συνταρακτικές οι εξελίξεις

Qatargate: Η «θυσία» του συντρόφου της Εύας Καϊλή και η απολογία της Πέμπτης – Συνταρακτικές οι εξελίξεις

Έρευνα για τις διαρροές στην υπόθεση

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις στην υπόθεση του Qatargate.

Η βελγική εφημερίδα "Le Soir", με ρεπορτάζ της το οποίο επικαλείται δικαστικά έγγραφα, αναφέρει ότι η προφυλακισμένη πλέον πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ομολόγησε ότι είχε ζητήσει από τον πατέρα της, κ. Αλέξανδρο Καϊλή, να κρύψει τα χρήματα τα οποία είχε στο σπίτι που μοιραζόταν με τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, στη βελγική πρωτεύουσα.

Στην απολογία της ευρωβουλευτού την Πέμπτη στρέφονται τα βλέμματα, καθώς θα κριθεί εάν παραμείνει στη φυλακή ή εάν θα αφεθεί ελεύθερη.

«Η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου ξεκινά έλεγχο για την παραβίαση του επαγγελματικού απορρήτου, στο περιβάλλον των δικαστικών ή συνηγόρων που ασχολούνται με το σκάνδαλο που συγκλονίζει τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, καθώς οι σημερινές αποκαλύψεις σχετικά με τις καταθέσεις Καϊλή και Παντσέρι θεωρείται ότι μπορεί να οδηγήσουν σε εξαφάνιση στοιχείων της έρευνας για το Qatargate, η οποία είναι σε πλήρη εξέλιξη» μεταδίδει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τη Repubblica, η Καϊλή κατέθεσε ότι ο Τζόρτζι βοηθούσε ανεπίσημα στην αποπληρωμή στεγαστικού δανείου, γνωρίζοντας επομένως ότι υπήρχε επιπλέον εισόδημα.

Η εισαγγελία πιστεύει ότι το ζευγάρι δεν έχει πει ακόμη όσα γνωρίζει και ότι ο Παντσέρι και ο Τζόρτζι είχαν επενδύσει στην ευρωβουλευτή για άσκηση πολιτικής επιρροής υπέρ του Κατάρ και του Μαρόκου.

Ο Παντσέρι κατονομάζει τον ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα ως αποδέκτη δώρων του Κατάρ, ωστόσο αυτός δεν έχει συλληφθεί.

Στο Βέλγιο οδεύει από την Ιταλία η σύζυγος του Παντσέρι, Μαρία Ντολόρες Κολεόνι, μετά την αποδοχή του αιτήματος των βελγικών αρχών. Κατηγορείται ότι όχι μόνο γνώριζε τη δραστηριότητα του συζύγου της αλλά μαζί με την κόρη της φέρονται να ενεργούσαν εκ μέρους του ταξιδεύοντας στο Μαρόκο.

Το δρόμο προς τη βελγική δικαιοσύνη δεν αποκλείεται να πάρει σύντομα και η κόρη του πρώην ευρωβουλευτή.