Qatargate – Le Soir: Η Εύα Καϊλή ομολόγησε για τις δραστηριότητες Τζόρτζι – Παντσέρι και τις βαλίτσες με τα μετρητά

Qatargate – Le Soir: Η Εύα Καϊλή ομολόγησε για τις δραστηριότητες Τζόρτζι – Παντσέρι και τις βαλίτσες με τα μετρητά

Τι έγραψε ο δικαστής στο ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε εναντίον της

Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου θα βρεθεί ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου, η Εύα Καϊλή για να απολογηθεί για το σκάνδαλο Qatargate.

«Εξαρτάται από την ίδια να αποφασίσει αν θα συνεχιστεί η προφυλάκισή της ή αν θα αφεθεί ελεύθερη, με ή χωρίς όρους», γράφει σήμερα η εφημερίδα le Soir.

Κατά την ανάκρισή της, η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή παραδέχτηκε ότι ζήτησε από τον πατέρα της να κρύψει μερικά από τα χρήματα που υπήρχαν στο σπίτι της, αναφέρουν σε νέα δημοσίευματά τους το περιοδικό Knack και η βελγική εφημερίδα Soir.

Όσον αφορά στον πατέρα της κ. Καϊλή σημειώνεται ότι συνελήφθη την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου -την πρώτη ημέρα της επιχείρησης κατά της διαφθοράς- ενώ ήταν κρυμμένος σε ξενοδοχείο στις Βρυξέλλες με μια βαλίτσα γεμάτη μετρητά. Από τις ανακρίσεις προκύπτει ότι ο πατέρας, ο οποίος πέρασε λίγες μέρες στη βελγική πρωτεύουσα, είχε λάβει εντολή από την κόρη του να κρύψει χρήματα σε μετρητά, γράφει το Knack.

«Η κατηγορούμενη παραδέχεται ότι έδωσε εντολή στον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα», έγραψε ο δικαστής Μισέλ Κλες στο ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε κατά της Ελληνίδας ευρωβουλευτή στις 9 Δεκεμβρίου.

«Δηλώνει ότι γνώριζε από το παρελθόν τις δραστηριότητες του συζύγου της (Φρατσέσκο Τζόρτζι) με τον κ. Παντσέρι και ότι βαλίτσες με μετρητά πέρασαν από το διαμέρισμά της» αναφέρει το Knack.

Ο Πιερ Αντόνιο Πάντσερι, ο Ιταλός ευρωβουλευτής που συνελήφθη την ίδια μέρα στις Βρυξέλλες, είναι ο φερόμενος ως «αρχηγός ορχήστρας» της οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σύμφωνα με Βέλγους ανακριτές.