ΕΥΠ: Φέρεται να παρακολουθούσε 19 άτομα επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ – Μεταξύ τους και τρεις υπουργοί

ΕΥΠ: Φέρεται να παρακολουθούσε 19 άτομα επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ – Μεταξύ τους και τρεις υπουργοί

Στο κάδρο των υποκλοπών μπαίνει και η τετραετία 2015-2019

Στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης φαίνεται πώς μπαίνει για ακόμη μία φορά η ΕΥΠ, καθώς σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στο «Βήμα της Κυριακής», κατά την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ (2015-2019) φέρεται να «άκουγε» συνολικά 19 άτομα.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα που υπογράφει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, μεταξύ των ονομάτων στην σχετική λίστα ήταν ο κυβερνητικός εταίρος και τότε υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο τότε υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, αλλά και ο τότε αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Στέργιος Πιτσιόρλας.

Συγκεκριμένα, το εν λόγω ρεπορτάζ αναφέρει ότι υπήρξε «κρυφή λίστα», με τον Νίκο Κοτζιά να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο, υποστηρίζοντας ότι τα παραπάνω προέκυψαν «από την εξέταση των φακέλων με τις άρσεις απορρήτου και τα σχετικά αιτήματα για συνακροάσεις εκείνη την περίοδο».

Κατά το δημοσίευμα, «φαίνεται να αναδεικνύεται ότι επί ΣΥΡΙΖΑ υπήρχαν υποκλοπές από το επίσημα αγορασμένο από την ΕΥΠ σύστημα νομίμων συνακροάσεων και του τότε υπουργού Εξωτερικών. Μια από τις «εξηγήσεις» που δίνουν κυβερνητικοί παράγοντες στην παρακολούθηση από την ΕΥΠ του κ. Κοτζιά είναι ότι αυτή πιθανόν αφορά μια προσπάθεια ελέγχου των επιλογών του σε κρίσιμα θέματα (Μακεδονικό, Κυπριακό κλπ) που χειριζόταν. Όμως σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο η παρακολούθηση του κ. Κοτζιά να υπήρξε στο περιθώριο ενός πλέγματος τηλεφωνικών υποκλοπών και φυσικών παρακολουθήσεων που πραγματοποιούσε η ΕΥΠ επί ΣΥΡΙΖΑ για άλλη υπόθεση».

Στο ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου γίνεται λόγος και για παρακολούθηση στενού συγγενή του Πάνου Καμμένου, σημειώνοντας ότι φαίνεται πώς υπήρχαν «υπόνοιες από νυν κυβερνητικά στελέχη ότι αυτό συνέβαινε για να καταγραφούν οι κινήσεις του απρόβλεπτου εταίρου στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Όσον αφορά τις παρακολουθήσεις τριών τότε ανώτατων δικαστικών, αλλά και πρώην υψηλόβαθμου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ (είναι σύζυγος μιας εκ των δικαστών που επίσης παρακολουθούνταν), επιχειρείται να συσχετιστεί από τότε στελέχη της λεωφ. Κατεχάκη με υπόθεση «παραδικαστικού κυκλώματος» που φέρεται να ερευνούσε η ΕΥΠ για τη διευκόλυνση ιδιωτών σε διοικητικά και ποινικά δικαστήρια.

Από το Βήμα της Κυριακής περιγράφεται ως «μυστήριο» η παρακολούθηση προέδρου κρατικού οργανισμού «που είχε σχέση με τις μεταφορές και ήταν στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ».