Ηλίας Κασιδιάρης: Το κυβερνητικό «μπλόκο» στην υποψηφιότητά του

Ηλίας Κασιδιάρης: Το κυβερνητικό «μπλόκο» στην υποψηφιότητά του

Οι λύσεις που εξετάζονται για να αποτραπεί θεσμικά η επιστροφή του στη Βουλή

Η κυβέρνηση φαίνεται να ψάχνει τρόπο να μπλοκάρει τις ενέργειες του Ηλία Κασιδιάρη και με θεσμικό τρόπο να αποτρέψει την επιστροφή του και να μην τον αφήσει να διεκδικήσει την είσοδό του στη Βουλή.

Σύμφωνα με τα Παραπολιτικά, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, σε συνεργασία με γνωστούς συνταγματολόγους εξετάζουν όλα τα δεδομένα και φαίνεται να βρίσκονται κοντά στη λύση του «γρίφου». Μάλιστα, σημαντικό ρόλο αναμένεται να παίξει και η θεσμική εμπλοκή του Αρείου Πάγου.

Βάσει τροπολογία του κ. Βορίδη πριν από έναν χρόνο, «στερούνται του δικαιώματος του εκλέγειν όσοι καταδικάζονται αμετάκλητα σε κάθειρξη», ενώ δικαίωμα κατάρτισης συνδυασμού έχουν πολιτικά κόμματα, στα οποία ο πρόεδρος, ο Γενικός Γραμματέας και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής δεν έχουν καταδικαστεί σε κάθειρξη.

Βέβαια, με όσα ισχύουν σήμερα, όσοι έχουν καταδικαστική απόφαση εις βάρος τους μπορούν να είναι κανονικά υποψήφιοι στις εκλογές ως απλοί βουλευτές, κάτι που θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει ο Ηλίας Κασιδιάρης, ορίζοντας κάποιο άλλο πρόσωπο επικεφαλής του κόμματος που ο ίδιος κινεί τα νήματα.

Κάπου εδώ έρχεται η εμπλοκή του Αρείου Πάγου, καθώς σε περίπτωση που μπορεί να εξετάσει τα δεδομένα και να αποδείξει ότι η παρουσία ενός ατόμου στην ηγεσία του κόμματος Έλληνες για την Πατρίδα είναι «εικονική», με τον Ηλία Κασιδιάρη να είναι ο φυσικός ηγέτης, τότε θα μπορέσει να μπλοκάρει τις διαδικασίες σε συνδυασμό με την εφαρμογή της τροπολογίας του 2021.

Πάντως, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, η τελική διάταξη δεν φαίνεται να έχει διαμορφωθεί, με την κυβέρνηση να φέρεται να θέλει όχι μόνο την ευρεία συναίνεση των συνταγματολόγων, αλλά και την ευρεία συναίνεση των κομμάτων της Βουλής. 

1
σχόλιο
  1. avatar Sakaflias

    Η ανηθικότητα των κυβερνόντων κατά του κασιδιάρη, θα κάνει πιο δυνατό το ρεύμα των ψηφοφόρων., με αποτέλεσμα την είσοδο στους Έλληνες στην βουλή.

Παρακαλούμε περιμένετε ...