Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Ο Ζοζέπ Μπορέλ δεν μίλησε ποτέ στην Εύα Καϊλή για το Κατάρ

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Ο Ζοζέπ Μπορέλ δεν μίλησε ποτέ στην Εύα Καϊλή για το Κατάρ

Ο εκπρόσωπος για θέματα εξωτερικών υποθέσεων Πίτερ Στάνο διαψεύδει όσα σχετικά αναφέρθηκαν στην ανακοίνωση του Μιχάλη Δημητρακόπουλου

Μια νέα εξέλιξη από την Κομισιόν διαψεύδει ένα μέρος από την ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος ως νομικός εκπρόσωπος της Εύας Καϊλή. Σύμφωνα με τον Πίτερ Στάνο, που είναι Εκπρόσωπος της Κομισιόν υπεύθυνος για θέματα εξωτερικών υποθέσεων, δεν υπήρξε ποτέ συνομιλία του Ζοζέπ Μπορέλ με την Ελληνίδα ευρωβουλεύτρια για το Κατάρ. 

«Όσον αφορά τις τοποθετήσεις της πρώην Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύας Καϊλή, μπορώ να τονίσω πολύ ξεκάθαρα ότι ο Ύπατος Εκπρόσωπος-Αντιπρόεδρος Ζοζέπ Μπορέλ δεν της μίλησε ποτέ για το Κατάρ», τόνισε χαρακτηριστικά ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν υπεύθυνος για θέματα εξωτερικών υποθέσεων Πίτερ Στάνο, ερωτηθείς σχετικά με δήλωση του δικηγόρου Μιχάλη Δημητρακόπουλου με αναφορά στον Ζοζέπ Μπορέλ, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Μεταξύ άλλων στην συγκεκριμένη ανακοίνωση του Έλληνα δικηγόρου, αναφέρονται τα εξής για τον Μπορέλ: «Η Ιλβα Γιόχανσον, Επίτροπος Home Affairs, και ο Ανώτατος Εκπρόσωπος Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ Γιόσεπ Μπόρελ ήταν αυτοί που ξεκίνησαν τις σχετικές διαδικασίες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Υπάρχουν αδιαμφισβήτητα αποδεικτικά στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι κάθε κίνηση, επαφή και δήλωση της Εύας Καϊλή για το Κατάρ έγινε σε εκτέλεση και εφαρμογή της επίσημης πολιτικής της
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ που χαράχτηκε σε ανώτατο επίπεδο και πάντα κατόπιν συνεννοήσεως και άδειας από την ηγεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η Εύα Καϊλή σε κάθε ταξίδι της στο Κατάρ συνοδευόταν πάντα σε κάθε της βήμα από τον ευρωπαίο αξιωματούχο Roberto Bendini».