Qatargate: Η ώρα της κρίσης – Σήμερα οι αποφάσεις για την Εύα Καϊλή και τους άλλους τρεις

Qatargate: Η ώρα της κρίσης – Σήμερα οι αποφάσεις για την Εύα Καϊλή και τους άλλους τρεις

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση διαφθοράς

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με την υπόθεση διαφθοράς που έχει συνταράξει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η Εύα Καϊλή και οι άλλοι τρεις συλληφθέντες θα παρουσιαστούν, σήμερα, ενώπιον του προδικαστικού τμήματος – όπου και θα κριθεί αν θα προφυλακιστούν ή θα αφεθούν ελεύθεροι.

Το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο καθαίρεσε την Εύα Καϊλή από την θέση της αντιπροέδρου με πρωτοφανή πλειοψηφία, ωστόσο ο δικηγόρος της στην Αθήνα αφήνει αιχμές κατά της προεδρίας του ευρωπαϊκού θεσμού, ότι γνώριζε για όσα συνέβαιναν.

Ο συνήγορός της στην Αθήνα υποστηρίζει ότι η ευρωβουλευτής ήταν εντολοδόχος της προεδρίας του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, ενώ όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον δικηγόρο της κυρίας Καϊλή στο Βέλγιο, κ. Ριζόπουλο, της μετέφερε ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής δεν θα κάνει καμία δήλωση, κανένα σχόλιο πριν πάει στις δικαστικές αρχές.

Εν τω μεταξύ, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ στα σπίτια του πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι, της Εύας Καϊλή, του συντρόφου της και του πατέρα της. 

Την ίδια ώρα «συνεχίζονται οι έρευνες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο, τόσο σε κοινοβουλευτικούς συνεργάτες όσο και στους ευρωβουλευτές.

Δηλαδή σφραγίζονται γραφεία, έχουν προχωρήσει σε κατασχέσεις υπολογιστών, έτσι ώστε να βρουν οι αρχές στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στο μέχρι πού έφτανε αυτό το κύκλωμα και ποιοι εμπλέκονται.

Η βελγική αστυνομία πραγματοποίησε νέα έφοδο στα κεντρικά γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, στο πλαίσιο της έρευνας για το «Qatargate».