Εύα Καΐλή: Δεσμεύεται η περιουσία της ίδιας και μελών της οικογένειάς της – «Μπλόκο» από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος

Εύα Καΐλή: Δεσμεύεται η περιουσία της ίδιας και μελών της οικογένειάς της – «Μπλόκο» από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος

Τι αναμένεται να συμβεί τα επόμενα 24ωρα - Στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου σήμερα η καθαίρεσή της

Mε εντολή του επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος επίτιμου αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη δεσμεύεται η περιουσία της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύας Καϊλή, μελών της οικογενείας της αλλά και του συζύγου της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βουρλιώτης ,μετά τις εξελίξεις στο Βέλγιο, κινήθηκε με στόχο να διασφαλιστούν περιουσιακά στοιχεία, που ενδεχομένως  προέρχονται από μη νόμιμες δραστηριότητες και να βρίσκονται στην Ελλάδα (ακίνητα, λογαριασμοί, εταιρείες και λοιπά).

Η δέσμευση, ήδη, κοινοποιήθηκε στα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα, αλλά και στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες (κτηματολογικά γραφεία) και αφορά τόσο την ευρωβουλευτή που κρατείται, όσο και τα άμεσα συγγενικά της πρόσωπα (γονείς, αδέλφια).

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεσμεύονται και οι τραπεζικοί λογαριασμοί μίας real estate εταιρείας με έδρα την οδό Σκουφά στο Κολωνάκι, η οποία φέρεται να έχει ιδρυθεί προσφάτως από την ευρωβουλευτή και τον σύζυγό της.

Mέσα στις επόμενες 48 ώρες έως και 5 ημέρες θα πρέπει να εμφανιστεί ενώπιον ενός άλλου ανακριτή όπου και θα αποφασιστεί η προφυλάκιση της Εύας Καϊλή, ή αν θα αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους μέχρι τη δίκη.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν ο πατέρας της Εύας Καϊλή και ο Λούκα Βισεντίνι, γενικός γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων.

Μάλιστα οι ειδικοί αναφέρουν ότι η δίκη μπορεί να ξεκινήσει ακόμη και έναν χρόνο μετά.