Βουλή: Διαξιφισμοί Μητσοτάκη – Τσίπρα για τις υποκλοπές – Τι σκοπεύει να πει ο πρωθυπουργός

Βουλή: Διαξιφισμοί Μητσοτάκη – Τσίπρα για τις υποκλοπές – Τι σκοπεύει να πει ο πρωθυπουργός

Σε θέσεις μάχης τα κόμματα για το ν/σ για την ΕΥΠ

Mια αναμέτρηση που θα τα έχει όλα θα είναι η σημερινή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις παρακολουθήσεις.

Η μονομαχία των δυο ανδρών θα κινηθεί αναμφίβολα σε υψηλούς τόνους καθώς εκτός από τις παρακολουθήσεις η επικαιρότητα βρίθει θεμάτων όπως η ακρίβεια αλλά και η υπόθεση του 16χρονου που πυροβολήθηκε από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρωθυπουργός ο οποίος έχει προκληθεί 5 φορές από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με επίκαιρες ερωτήσεις εμφανίζεται, σύμφωνα με στενούς του συνεργάτες, αποφασισμένος να κινηθεί ως εξής:

Κατ’ αρχήν θα κατηγορήσει ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα ότι θέτει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια καθώς με την στάση του και την πολιτική που ακολουθεί επιχειρεί να απαξιώσει μια υπηρεσία όπως η ΕΥΠ η οποία έχει ως αποστολή την προστασία της χώρας και των πολιτών της από εξωγενείς και εσωτερικούς κινδύνους.

Ο πρωθυπουργός θα τονίσει επίσης ότι η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης που ερευνά κάθε πτυχή της. Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα θυμίσει ότι τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης με το που αποκαλύφθηκε η υπόθεση Ανδρουλάκη ήταν άμεσα τόσο με την απομάκρυνση των εμπλεκομένων όσο και με την συγκεκριμένη νομοθετική παρέμβαση.

Αναμένεται επίσης να πει ότι ΣΥΡΙΖΑ και Documento κινούνται χέρι – χέρι με αυτοσκοπό την δηλητηρίαση της πολιτικής ζωής του τόπου και τη φθορά της κυβέρνησης.

Μάλιστα, θα απαιτήσει αποδείξεις και όχι παράθεση λιστών όπως γίνεται κάθε Κυριακή από την εφημερίδα του Κώστα Βαξεβάνη και θα θυμίσει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πέντε ημέρες πριν από τις εκλογές του 2019 άλλαξε τον Ποινικό Κώδικα ελαφρύνοντας τις ποινές όσον αφορά στα παράνομα λογισμικά παρακολούθησης. Αναμένεται να αναρωτηθεί: «Ποιους ήθελε να προστατέψει ο κ. Τσίπρας;»

Όσον αφορά στα παράνομα λογισμικά θα υπερτονίσει ότι η δική του κυβέρνηση είναι η πρώτη στην Ευρώπη που θέτει εκτός νόμου την εμπορία και χρήση τους θα επαναλάβει ότι δεν έχει καμία ανάμειξη με το Predator και βεβαίως ότι ούτε η πολιτεία, ούτε κάποια δημόσια αρχή έχει προμηθευτεί ή χρησιμοποιήσει το κακόβουλο λογισμικό.

Ο πρωθυπουργός στην αντιπαράθεση που θα έχει με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται επίσης να στηλιτεύσει το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας χωρίς αποδείξεις μετέβη στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και έσπευσε ασμένως να υιοθετήσει ένα δημοσίευμα με αναπόδεικτους ισχυρισμούς και να εξάγει πολιτικά συμπεράσματα. Και μάλιστα, ειδικά για το θέμα της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα στηλιτεύσει το γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν διστάζει να βάλει στο παιχνίδι της κομματικής αντιπαράθεσης ακόμα και το στράτευμα επιχειρώντας να φέρει τις κεφαλές του απέναντι στην κυβέρνηση.

Θα ξεκαθαρίσει ακόμα ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί καθώς κυβέρνηση και ένοπλες δυνάμεις έχουν ισχυρούς δεσμούς και σχέση εμπιστοσύνης προασπίζοντας τα συμφέροντα της χώρας απέναντι στις επιβουλές ξένων δυνάμεων και κυρίως της Τουρκίας.