Τηλεφωνικές παρακολουθήσεις: Για πέντε ώρες κατέθεσε στην εισαγγελία ο Κώστας Βαξεβάνης

Τηλεφωνικές παρακολουθήσεις: Για πέντε ώρες κατέθεσε στην εισαγγελία ο Κώστας Βαξεβάνης

Ο δημοσιογράφος φέρεται να αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα πρόσωπα

Στοιχεία για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών προσκόμισε κατά τη διάρκεια της πεντάωρης κατάθεσης του ο εκδότης και δημοσιογράφος της εφημερίδας «Documento» , Κώστας Βαξεβάνης στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για το θέμα από την εισαγγελία Πρωτοδικών.

Ο εκδότης , η εφημερίδα του οποίου εδώ και τρεις βδομάδες παραθέτει στοιχεία και λίστες προσώπων που σύμφωνα με τα δημοσιεύματα τέθηκαν υπό παρακολούθηση κυρίως μέσω του κακόβουλου λογισμικού Predator, μετέβη στο εισαγγελικό γραφείο στις 11 το πρωί συνοδευόμενος από τον συνήγορο του και υπεύθυνο του Τομέα Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μαντζουράνη και κατέθεσε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγγελική Τριανταφύλλου,που ερευνά από κοινού με τον συνάδελφο της κ. Κώστα Σπυρόπουλο τις καταγγελίες.

«Σε πρώτη δόση κατέθεσα στοιχεία επί πέντε ώρες. Αυτό που πρέπει να γνωρίζεται από τον Ιούλιο του 2022 πριν γίνει γνωστό ότι παρακολουθείται ο Ανδρουλάκης έφυγαν πενήντα και πλέον πρόσωπα τα οποία έφυγαν από την ΕΥΠ και τώρα επέστρεψαν στις υπηρεσίες τους. Γιατί επέστρεψαν; Αυτοί είναι ο πυρήνας και αυτούς πρέπει να ψάξουν» ανέφερε σε δήλωση του ο Κώστας Βαξεβάνης εξερχόμενος από το εισαγγελικό γραφείο.

Ο δημοσιογράφος, ο οποίος φέρεται να αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα πρόσωπα, σύμφωνα με πληροφορίες μίλησε για τα στοιχεία που έχει ήδη δημοσιοποιήσει.

«Όλο αυτό το σύστημα παρακολουθήσεων είτε λεγόταν Predator είτε ΕΥΠ είχε άμεση σχέση με την ΕΥΠ, με το ΚΕΤΥΑΚ στην Αγία Παρασκευή που δούλευαν αποσπασμένοι αστυνομικοί οι οποίοι χειρίζονταν τις παρακολουθήσεις και φυγαδεύτηκαν λίγο πριν ή λίγο μετά την αποκάλυψη των παρακολουθήσεων» τόνισε σε δήλωση του ο δημοσιογράφος σημειώνοντας πως «Το Documento αποκάλυψε ότι όλο αυτό το σύστημα από τον Μάρτιο του 2021 στήθηκε από μία ομάδα Ισραηλινών, πολλοί εκ των οποίων επίλεκτα μέλη της ομάδας κατασκοπείας Unit-81 στο Ισραήλ. Ήρθαν εδώ έστησαν μέσω της Intellexa το σύστημα παρακολουθήσεων το πέρασαν στα χέρια της ΕΥΠ, που το χρησιμοποίησε και το χειρίστηκε με μία ομάδα αστυνομικών από το τμήμα της Αγίας Παρασκευής και ενημέρωνε το Μέγαρο Μαξίμου. Τόσο απλά, τόσο κατανοητά και τόσο αδιαμφισβήτητα».