Δημοσκόπηση Mega: Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Mega: Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ

Η ακρίβεια απασχολεί πάρα πολύ τον κόσμο, όπως και η εξέλιξη της οικονομίας - Ποιος θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός

Μεγάλο είναι χάντικαπ της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Metron Analysis, που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο του Mega. Το κυβερνών κόμμα βρίσκεται 8% μονάδες μπροστά από την αξιωματική αντιπολίτευση στην πρόθεση ψήφου.

Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 28,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20,9%, το ΠΑΣΟΚ 11,3%, το ΚΚΕ 4,8%, η Ελληνική Λύση 3,4%, το ΜέΡΑ 25 3,6%, οι Έλληνες 1,8%, λοιπά κόμματα 4,5% και 12,4 αδιευκρίνιστη ψήφος.

Καταλληλότερο πρωθυπουργό θεωρούν οι πολίτες τον Κυριάκο Μητσοτάκη με 37%, ενώ ο κανένας ακολουθεί στο 27%. 17% θεωρούν τον Αλέξη Τσίπρα και 6% τον Νίκο Ανδρουλάκη. Στο 3% ο Γιάννης Βαρουφάκης, ενώ από 2% έχουν Δημήτρης Κουτσούμπας και Κυριάκος Βελόπουλος.

Αυτοδύναμη κυβέρνηση θέλει το 51%, ενώ το 47% κυβέρνηση συνεργασίας.

Με αρνητικό... μάτι η πορεία της χώρας

Για το πώς βλέπουν οι πολίτες την πορεία της χώρας, το 56% λέει προς τη λάθος κατεύθυνση, το 36% προς τη σωστή και 8% ούτε το ένα ούτε άλλο και ΔΓ/ΔΑ.

Όσο για το ποιο είναι το σημαντικότερο πρόβλημα των Ελλήνων, ο κόσμος απάντησε:

  • Ακρίβεια 33%
  • Οικονομία 29%
  • Εξωτερική Πολιτική και Πόλεμος στην Ουκρανία 7%
  • Ενεργειακή κρίση 6%
  • Πολιτικό σύστημα 6%

Για το έργο της κυβέρνησης το 39% έχει θετική άποψη, έναντι του 53%. Τα ποσοστά για την αξιωματική αντιπολίτευση είναι στο 17% και 72% αντίστοιχα.

Στη... μονομαχία μεταξύ των Μητσοτάκη και Τσίπρα, ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει 44% θετικές γνώμες και 50% αρνητικές, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει 21% θετικές και 71% αρνητικές.

 

Παρακαλούμε περιμένετε ...