Δημοσκόπηση Alpha: Πόση είναι η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Alpha: Πόση είναι η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Τι λένε οι πολίτες για τις υποκλοπές, το «καλάθι του νοικοκυριού» και τις υποθέσεις κακοποίησης και εκμετάλλευσης ανηλίκων

Προβάδισμα 7,3 ποσοστιαίων μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με την «ψαλίδα» να κλείνει από το 8,3% που ήταν στην προηγούμενη δημοσκόπηση της Alco δείχνει νέο γκάλοπ της εταιρείας για τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Συγκεκριμένα, σε αναγωγή σε εκλογικό αποτέλεσμα η ΝΔ συγκεντρώνει 30,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία 23%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 11,4%, το ΚΚΕ 5,2%, η Ελληνική Λύση 4,9%, το ΜέΡΑ25 2,7%, οι Έλληνες για την Πατρίδα του Ηλία Κασιδιάρη 2,1%, άλλο κόμμα δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν 6,2%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 14,2%.

Για τις υποκλοπές το 64% απαντά, ότι δεν έχει πειστεί από την δήλωση του πρωθυπουργού, ότι η κυβέρνηση και ο ίδιος δεν έχουν σχέση, το 18% απαντά ότι έχει πειστεί και το 18% δεν απαντά.

Για το καλάθι του νοικοκυριού

- Το 44% δεν ψωνίζει καθόλου από αυτό, το 28% ψωνίζει πολλές φορές από αυτό και το 24% ψωνίζει λίγες φορες.

- Το 39% δηλώνει ότι είναι δύσκολο να βρει πληροφορίες για τα προϊόντα που περιλαμβάνονται, το 36% ότι είναι εύκολο και το 25% δεν απαντά.

- Το 49% θεωρεί ότι τα προϊόντα που περιλαμβάνονται δεν καλύπτουν τις βασικές ανάγκες της οικογένειας, το 28% απαντά ότι καλύπτουν τις βασικές ανάγκες της οικογένειας και το 23% δεν απαντά.

- Το 52% απαντά ότι δεν πετυχαίνει το στόχο της συγκράτησης των τιμών και το 32% ότι τον πετυχαίνει, ενώ το 16% δεν απαντά.

Όσον αφορά στις περιπτώσεις κακοποίησης και εκμετάλλευσης ανηλίκων

  • Η Αστυνομία λειτουργεί με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα απαντά το 43%, το 41% απαντά το αντίθετο και το 16% δεν απαντά.
  • Για τις Κοινωνικές Υπηρεσίες το 26% απαντά ότι λειτουργούν με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, το 53% απαντά το αντίθετο και το 21% δεν απαντά.
  • Για την Δικαιοσύνη μόλις το 16% απαντά ότι λειτουργεί με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, το 67% απαντά το αντίθετο και το 17% δεν απαντά.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά σε δείγμα 1.000 ατόμων με δικαίωμα ψήφου από όλη την Ελλάδα από τις 14 έως τις 18 Νοεμβρίου.