«Κιβωτός του κόσμου»: Τι αποφάσισε η κυβέρνηση – Άμεση αντικατάσταση της διοίκησης της ΜΚΟ

«Κιβωτός του κόσμου»: Τι αποφάσισε η κυβέρνηση – Άμεση αντικατάσταση της διοίκησης της ΜΚΟ

Οικονόμου: Ο νόμος ισχύει για όλους, εφόσον υπάρχουν εγκληματικές πράξεις, οι υπαίτιοι θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη

Τις αποφάσεις που ελήφθησαν κατά την πρωινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Ο νόμος ισχύει για όλους, εφόσον υπάρχουν εγκληματικές πράξεις, οι υπαίτιοι θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Αποφασίστηκε η άμεση αντικατάσταση της διοίκησης της Κιβωτού, στη σύσκεψη που έγινε νωρίτερα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στις περισσότερες δομές οι διοικήσεις ήταν σχεδόν ανεξέλεγκτες, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με τις αλλαγές που έχουν γίνει «το 40% των παιδιών που ήταν στα ιδρύματα το 2019, είναι τώρα σε ανάδοχες οικογένειες».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για σοβαρές καταγγελίες για ένα ευαίσθητο θέμα όπως τα παιδιά τονίζοντας ότι «χρειάζεται πλήρης διερεύνηση των καταγγελιών από τις αρχές, δεν χρειάζεται αδιαφορία ούτε και κωλυσιεργία».

«Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης. Η προσοχή όλων μας είναι στραμμένη στην ασφάλεια των παιδιών που διαμένουν στην Κιβωτό του Κόσμου. Πρέπει να έχουν προστασία ό,τι εξέλιξη και να έχει η υπόθεση».

Αναλυτικά ανέφερε τις τρεις βασικές αλλαγές του θεσμικού πλαισίου στις οποίες προχώρησε η κυβέρνηση για την ενίσχυση του θεσμού της αναδοχής

-Σημαντική μείωση του χρόνου που απαιτείται από τη στιγμή που ο πολίτης καταθέτει την αίτηση του μέχρι την ένταξη του στο Εθνικό Μητρώο υποψήφιων γονέων

-Θέσπιση του επιδόματος αναδοχής, ως οικονομική ενίσχυση προς όλες τις ανάδοχες οικογένειες, που κυμαίνεται από 325 έως και 1.200 ευρώ το μήνα ανάλογα με τις ειδικές ανάγκες των παιδιών

-Διεύρυνση των ηλικιακών ορίων για όσους επιθυμούν να γίνουν ανάδοχοι. Από 30 έως 60 ετών που ήταν, η αναδοχή είναι πλέον εφικτή σε συμπολίτες μας από 25 έως και 75 ετών, με μέγιστη ηλικιακή διαφορά μεταξύ παιδιού και αναδόχου, τα 50 έτη.