«Κιβωτός του Κόσμου»: Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου – Άμεσες λύσεις αναζητεί η κυβέρνηση

«Κιβωτός του Κόσμου»: Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου – Άμεσες λύσεις αναζητεί η κυβέρνηση

Το μήνυμα του Μητσοτάκη προς την κοινωνία

Ουσιαστικές και άμεσες λύσεις θα αναζητηθούν σήμερα στις 09.30 στο Μέγαρο Μαξίμου σε μια έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό τόσο για το θέμα των συγκλονιστικών αποκαλύψεων για την Κιβωτό του Κόσμου όσο και για το σύνολο των προνοιακών δομών που με τη μορφή ΜΚΟ φιλοξενούν παιδιά.

Στον απόηχο των σοκαριστικών καταγγελιών για σεξουαλικές κακοποιήσεις που έχουν γίνει στις αρχές και έχουν αποκαλυφθεί από τα ΜΜΕ ο πρωθυπουργός σε μια ευρεία σύσκεψη με την συμμετοχή της αρμόδιας υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων, Δόμνας Μιχαηλίδου και κυβερνητικών παραγόντων κατ’ αρχήν θα ενημερωθούν για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και το κυριότερο θα βρουν τρόπους, έτσι ώστε να μη διαταραχθεί και άλλο η λειτουργία της δομής και βεβαίως η διαβίωση των παιδιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πρώτο που θα επιδιωχθεί θα είναι μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση για τον πατέρα Αντώνιο, να τοποθετηθεί μια νέα προσωρινή διοίκηση στη δομή, να μη διακοπεί η χρηματοδότησή της και να οριστεί και ειδικός επόπτης.

Επίσης, θα αποφασιστεί να ελεγχθούν εξονυχιστικά όλες οι αντίστοιχου χαρακτήρα δομές και μάλιστα θα τονιστεί ότι ο έλεγχος θα είναι διαρκής και όχι παροδικός απλά και μόνο λόγω επικαιρότητας.

Ήδη, όπως σημείωναν κυβερνητικές πηγές, η δικαιοσύνη κινείται γρήγορα έτσι ώστε να ελεγχθούν οι καταγγελίες. Ο φάκελος για την «Κιβωτό του Κόσμου» βρίσκεται στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και τις επόμενες ώρες αναμένεται να ανατεθεί σε εισαγγελέα ανηλίκων, ο οποίος και θα συνεχίσει την έρευνα.

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφή και με την εκκλησία με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο χθες να προβαίνει σε μια ιδιαίτερα σκληρή δήλωση και να ανακοινώνει μέτρα κατά του πατέρα Αντώνιου μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση.

Σε παράλληλο χρόνο με τη δικαιοσύνη, η εκκλησία θα διεξάγει τη δική της έρευνα, ενώ δήλωσε ότι βρίσκεται στη διάθεση των αρχών, προκειμένου να συμβάλλει με κάθε τρόπο στην πλήρη διαλεύκανση της εφιαλτικής αυτής υπόθεσης.

Η ανάρτηση Μητσοτάκη και το άνοιγμα στους πολίτες

Εκτός από την άμεση αντίδραση στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου και την κινητοποίηση των μηχανισμών για να λυθούν οι παρενέργειες που προκλήθηκαν μετά τις καταγγελίες για όσα συνέβαιναν εντός της δομής, ο πρωθυπουργός το βράδυ της Κυριακής κάνοντας χρήση της δύναμης των social media αποφάσισε να μιλήσει στους πολίτες και να κάνει ένα είδος απολογισμού όσων έγιναν την εβδομάδα που πέρασε.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο σχέδιο αντεπίθεσης του Μεγάρου Μαξίμου απέναντι στη συνεχιζόμενη σκανδαλολογία εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά στο θέμα των παρακολουθήσεων και της μονοθεματική ατζέντας που επιμένει να διατηρεί η αξιωματική αντιπολίτευση.

Με μια ιδιαίτερα ασυνήθιστη σε μέγεθος ανάρτηση στο facebook ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιέγραψε το κυβερνητικό έργο που συντελέστηκε το περασμένο επταήμερο.

Μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη νομοθέτηση της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης 250 ευρώ (έως τις 20 Δεκεμβρίου 2022) για ευάλωτους συνταξιούχους, δικαιούχους αναπηρικού επιδόματος, ανασφάλιστους υπερήλικες, δικαιούχους Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και δικαιούχους Επιδόματος Παιδιού.

Επίσης, στη μονιμοποίηση της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες, την αύξηση των μηνιαίων δόσεων των υπό ρύθμιση ασφαλιστικών οφειλών από 12 σε 24, την επέκταση της άδειας μητρότητας για εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα σε 9 (από 6) μήνες αλλά και στην διάταξη για την αξιοποίηση της καινοτόμου ψηφιακής εφαρμογής panic button από γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας, προκειμένου να ειδοποιούν άμεσα και με ασφαλή τρόπο την Ελληνική Αστυνομία, σε περίπτωση που βρίσκονται σε κατάσταση απειλής ή κινδύνου της ζωής τους ή της σωματικής ακεραιότητάς τους.

«Κάθε μέρα εργαζόμαστε για να βελτιώνουμε τη ζωή των πολιτών» είναι το μήνυμα που στέλνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην κοινωνία, επιχειρώντας να καταδείξει ότι η κυβέρνηση απαντά με πράξεις και απτό έργο στις ανησυχίες των πολιτών, αφουγκράζεται τον παλμό των ανησυχιών τους και ιεραρχεί τις ανάγκες τους με βάση τις δυνατότητες και τις δημοσιονομικές αντοχές του κράτους.