Γεωργιάδης – καλάθι του νοικοκυριού: Εχουμε σοβαρές μειώσεις σε σχέση με την πρώτη εβδομάδα

Γεωργιάδης – καλάθι του νοικοκυριού: Εχουμε σοβαρές μειώσεις σε σχέση με την πρώτη εβδομάδα

«Τα νέα είναι ευχάριστα, ο ανταγωνισμός μεταξύ των αλυσίδων σούπερ μάρκετ θα λειτουργήσει και ήδη λειτουργεί»

Δόθηκαν στο υπουργείο Ανάπτυξης από τα σούπερ μάρκετ οι νέες λίστες των προϊόντων που μπαίνουν στο Καλάθι του Νοικοκυριού από σήμερα μέχρι και την ερχόμενη, Τρίτη 15 Νοεμβρίου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι από το πρωί ισχύουν οι νέες τιμές και αργότερα μέσα στην ημέρα θα υπάρξει ανακοίνωση για τις αυξομειώσεις στις τιμές σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Τα νέα είναι ευχάριστα, τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, ο ανταγωνισμός μεταξύ των αλυσίδων σούπερ μάρκετ θα λειτουργήσει και ήδη λειτουργεί, πρόσθεσε.

Συμπλήρωσε ότι ήδη έχουμε σοβαρές μειώσεις στις τιμές σε σχέση με το καλάθι της περασμένης εβδομάδας.

Μάλιστα, είπε ότι η μεγαλύτερη μείωση στις τιμές σημειώνεται στην αλυσίδα Μασούτης, όπου εκεί καταγράφεται το καλάθι με τις μικρότερες τιμές.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι αύριο θα επισκεφθεί το σούπερ μάρκετ και εξήγησε ότι τον ενδιαφέρει να διαφημιστεί η αλυσίδα που ρίχνει τις τιμές από εβδομάδα σε εβδομάδα για να αποτελέσει παράδειγμα για τις άλλες αλυσίδες.

Ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ακόμη ότι αύριο στις 2 το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους της βιομηχανίας τροφίμων: «Θα έχουμε μια συζήτηση, δεν θέλω να κατηγορήσω κανέναν, θέλω μια ανθρώπινη συνεννόηση, η συνεννόηση μπορεί να βοηθήσει και θα οδηγήσει τη βιομηχανία να μπει πιο γερά στα καλάθι, δεν έχω αμφιβολία» είπε.