Αλέξης Τσίπρας: Ο μέσος πολίτης δεν μπορεί να βγάλει τον μήνα με τον μισθό του

Αλέξης Τσίπρας: Ο μέσος πολίτης δεν μπορεί να βγάλει τον μήνα με τον μισθό του

Για τις δημοσκοπήσεις έκανε... ντρίμπλα και είπε ότι «το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Παναθηναϊκός θα πάρει το πρωτάθλημα»

Συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ  ποαραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος τόνισε ότι το πρόβλημα του μέσου πολίτη είναι ότι δεν μπορεί να βγάλει τον μήνα με τον μισθό που παίρνει, ενώ σχολίασε και το θέμα της διαγραφής του Ανδρέα Πάτση από τη Νέα Δημοκρατία.

«Η χώρα έχει αρνητικές πρωτιές στην Ευρώπη και σε σχέση με τις πληθωριστικές πιέσεις, αλλά και με τους χαμηλούς μισθούς», ανέφερε αρχικά ο κ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια τόνισε πως το βασικό πρόβλημα είναι ότι «ο μέσος πολίτης δεν μπορεί να βγάλει το μήνα όταν χρειάζεται δύο μισθούς για να καλύψει το ρεύμα ή μία οικογένεια με δύο μισθούς δεν μπορεί να βγάλει τον μήνα. Βλέπουμε ότι υπάρχουν οικογένειες που σκέπτονται να κόψουν το φροντιστήριο για να πληρώσουν το ρεύμα».

Σε ερώτηση για το που θα βρει ο ΣΥΡΙΖΑ τα χρήματα όταν το πρόγραμμα που παρουσίασε στην ΔΕΘ κοστίζει 12 δις απάντησε: « Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είναι κοστολογημένο, είναι 5,6 δις ευρώ, περίπου όσο και της κυβέρνησης, αλλά με διαφορετική φιλοσοφία».

«Η κυβέρνηση σταμάτησε να κάνει τα στραβά μάτια, διότι το θέμα των κόκκινων δανείων πήρε διαστάσεις. Η υπόθεση συμβολίζει τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου από τις γαλάζιες ακρίδες», είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας για τη διαγραφή του Ανδρέα Πάτση από τη Νέα Δημοκρατία.

Για τις εκλογές και τις συνεργασίες

«Αν βγει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξουμε συνάντηση με τον κ. Ανδρουλάκη. Όσο δεν έχει την καυτή πατάτα μπορεί να λέει ό,τι θέλει, αλλά τι θα κάνει όταν την πάρει στα χέρια του; Tότε θα πρέπει να απαντήσει», είπε ο Αλέξης Τσίπρας για τις συνεργασίες που ενδέχεται να αναζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Μητσοτάκης παραδέχεται ότι δεν μπορεί να συγκυβερνήσει με κανέναν. Λέει “ψήφισέ με στις δεύτερες εκλογές γιατί αλλιώς θα πάμε και σε τρίτες”», πρόσθεσε στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Παναθηναϊκός θα πάρει το πρωτάθλημα»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτός από τα πολιτικά μίλησε και για τον Παναθηναϊκό και την πορεία του για το πρωτάθλημα.

Σε ερώτηση της Σίας Κοσιώνη για τις εκλογές και πως οι δημοσκοπήσεις δεν δείχνουν πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως «βεβαιότητα στις μέρες μας δεν μπορεί να εκφράσει κανείς για τίποτα».

Σε εκείνο το σημείο ο Αλέξης Τσίπρας πρόσθεσε την… ατάκα για τον Παναθηναϊκό: «Τη μόνη βεβαιότητα που μπορώ να εκφράσω μιας και είμαι στο ΣΚΑΪ είναι ότι ο Παναθηναϊκός θα πάρει φέτος το πρωτάθλημα», με την παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων να απαντά «αυτό μου άρεσε που είπατε».

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι εξάλλου γνωστό πως υποστηρίζει τον Παναθηναϊκό και βρήκε την ευκαιρία στο κανάλι του μεγαλομετόχου του «τριφυλλιού», Γιάννη Αλαφούζο, να μιλήσει για το εντυπωσιακό ξεκίνημα των «πρασίνων» στο πρωτάθλημα που μετρούν 9 νίκες στις 9 πρώτες αγωνιστικές.