Το παρασκήνιο της διαγραφής του Ανδρέα Πάτση από τη Νέα Δημοκρατία – Με ποιον μίλησε και κρίθηκαν ανεπαρκείς οι εξηγήσεις του

Το παρασκήνιο της διαγραφής του Ανδρέα Πάτση από τη Νέα Δημοκρατία – Με ποιον μίλησε και κρίθηκαν ανεπαρκείς οι εξηγήσεις του

Ο βουλευτής φέρεται να είχε συνάψει σύμβαση συμβουλευτικού χαρακτήρα, εκτός από τα ΕΛΤΑ, και με το Νοσοκομείο Γρεβενών

Σε μια αποφασιτική κίνηση προχώρησε η Νέα Δημοκρατία με την διαγραφή από το κόμμα του βουλευτή, Ανδρέα Πάτση. Μάλιστα, μεγάλο ενδιαφέρον έχει και το παρασκήνιο στην συγκεκριμένη υπόθεση, αφού ο ίδιος επιχείρησε να δώσει εξηγήσεις, αλλά έπεσε πάνω σε... νομικό και τον κατάλαβε αμέσως.

Ο Ανδρέας Πάτσης παραβίασε σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις, μέσω του «ασυμβίβαστου», την ιδιότητά του ως βουλευτής.

Η διαγραφή του βουλευτή Γρεβενών Ανδρέα Πάτση ήταν αναμενόμενη μετά τις αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και την εμπλοκή του σε εταιρεία στο εξωτερικό που έχει αγοράσει «κόκκινα» δάνεια αξίας 63 εκατ. ευρώ έναντι του ποσού των 4,3 εκατ. ευρώ.

Το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού δήλωσε σχετικά: «Οι εξηγήσεις του βουλευτή Ανδρέα Πάτση για επαγγελματικές του δραστηριότητες, που δεν συνάδουν με την ιδιότητα του βουλευτή και τις αρχές της ΝΔ, δεν κρίθηκαν επαρκείς. Κατόπιν τούτου, με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο βουλευτής Γρεβενών Ανδρέας Πάτσης, τίθεται εκτός Κ.Ο της ΝΔ».

Συγκεκριμένα ως βουλευτής ο Ανδρέας Πάτσης είχε συναλλαγές με Οργανισμούς που έχει συμμετοχή το Δημόσιο και δεύτερον ο βουλευτής φαίνεται να είναι μέτοχος σε εταιρεία με έδρα στο εξωτερικό.

Στην συνάντηση που είχε ο κ.Πάτσης με τον κ. Μπούγα, τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκταρίας, οποίος του ζήτησε εξηγήσεις επί της ουσίας των ζητημάτων, η κουβέντα των δύο ανδρών δεν εξελίχθηκε πολύ καλά, καθώς ο Γραμματέας είναι κι ο ίδιος νομικός και αντιλήφθηκε εξ αρχής ότι ο κος Πάτσης είχε παραβιάσει αυτά που δεν περιλαμβάνονται με την βουλευτική του ιδιότητα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Mega, ο Ανδρέας Πάτσης είχε συνάψει σύμβαση συμβουλευτικού χαρακτήρα, εκτός από τα ΕΛΤΑ, και με το Νοσοκομείο Γρεβενών.