Ηλιόπουλος: Έχουμε υπερτριπλάσιους πλειστηριασμούς σε σχέση με πέρυσι

Ηλιόπουλος: Έχουμε υπερτριπλάσιους πλειστηριασμούς σε σχέση με πέρυσι

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τη χρεοκοπία της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη»

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τη χρεοκοπία της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ».

«Η κυβέρνηση πρέπει κατ' αρχάς να απαντήσει για τον κ. Πάτση. Έχουμε έναν κυβερνητικό βουλευτή που εμφανίζεται ιδιοκτήτης ξένων εταιρειών ειδικού σκοπού, οι οποίες αγόρασαν κόκκινα δάνεια 63 εκατ. στην τιμή των 4,3 εκατ. και ο κ. Πάτσης κερδοσκοπεί από αυτό», σημείωσε και πρόσθεσε: «Αυτό, πέρα από ζητήματα ηθικής, εγείρει και ζητήματα νομιμότητας». «Ζητάμε να συγκληθεί η αρμόδια επιτροπή της Βουλής για να ελεγχθεί και το πόθεν έσχες του συγκεκριμένου βουλευτή», τόνισε ο κ. Ηλιόπουλος.

Ακόμη, επεσήμανε ότι αυτή η υπόθεση έρχεται στον απόηχο της απόφασης του Αρείου Πάγου «που λέει ότι οι servicers -οι εταιρείες διαχείρισης που εκπροσωπούν funds- δεν μπορούν να κάνουν πλειστηριασμούς. Με βάση τα στοιχεία, έχουμε υπερτριπλάσιους πλειστηριασμούς σε σχέση με πέρυσι και ούτε 3 στους 100 δεν μπαίνουν στον εξωδικαστικό».

Όσον αφορά την ακρίβεια, επανέλαβε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα και η μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής θα ήταν μια ανάσα». «Τον Σεπτέμβρη η Ελλάδα είχε τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση στον πληθωρισμό σε επίπεδο ΕΕ. Αυτό από μόνο του δείχνει ότι εδώ κάτι πάει λάθος», συμπλήρωσε. «Η μείωση του ΕΦΚ έχει ήδη γίνει σε μια σειρά από ευρωπαϊκές χώρες, είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης το γεγονός ότι δεν γίνεται εδώ», υπογράμμισε.

«Όταν έχουμε 4 δισ. επιπλέον φορολογικά έσοδα από ΦΠΑ, αυτό γίνεται λόγω ακρίβειας και πληθωρισμού, όχι επειδή καταναλώνουμε περισσότερο. Και αυτά τα χρήματα η κυβέρνηση τα δίνει ουσιαστικά στους παρόχους ενέργειας», υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Τονίζοντας την ανάγκη να μπει ένα όριο σε αυτήν την πολιτική, ο κ. Ηλιόπουλος κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στην πανεργατική απεργία της ΓΣΕΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 9 Νοεμβρίου: «Να δείξει ο κόσμος ότι τα πράγματα δεν πάνε άλλο και ότι μπορούν να πάνε αλλιώς».

«Η χώρα μπορεί να έχει κυβέρνηση με απλή αναλογική. Από την πλευρά μας έχουμε μιλήσει συγκεκριμένα, προγραμματικά για το τι θα κάνουμε, για την ενέργεια, για τον μισθό. Με κάθε δύναμη που αυτοπροσδιορίζεται ως προοδευτική, εμείς είμαστε εδώ για να συζητήσουμε», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.