Θεοδωρικάκος: «Μεγάλο θράσος Τούρκοι αξιωματούχοι να κατηγορούν την Ελλάδα για την βάρβαρη συμπεριφορά τους»

Θεοδωρικάκος: «Μεγάλο θράσος Τούρκοι αξιωματούχοι να κατηγορούν την Ελλάδα για την βάρβαρη συμπεριφορά τους»

Απάντηση στις δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου που αποδίδει την απάνθρωπη ενέργεια στις ελληνικές αρχές

Για θράσος του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών κάνει λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, απαντώντας στις δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου για τους 92 μετανάστες που βρέθηκαν γυμνοί στα σύνορα στον Έβρο.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρει:

«Είναι μεγάλο θράσος οι Τούρκοι αξιωματούχοι να κατηγορούν την Ελλάδα για τη βάρβαρη, μεσαιωνική συμπεριφορά της τουρκικής πλευράς σε 92 μετανάστες στον Έβρο. Τα γεγονότα έχουν καταγράψει οι αξιωματικοί του Frontex και είναι αδιαμφισβήτητα. Η Τουρκία οφείλει στοιχειωδώς να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και να πάψει να προκαλεί και μάλιστα με τέτοιο απάνθρωπο τρόπο».

Σημειώνεται, ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απέστειλε σήμερα επιστολή στην Ευρωπαία Επίτροπο Εσωτερικής Ασφάλειας, Ίλβα Γιόχανσον και τους 27 ομολόγους του υπουργούς στην ΕΕ, τους οποίους ενημερώνει για τα γεγονότα και καταγγέλλει επίσημα την Τουρκία. Όπως είπε ο ίδιος σε συνέντευξη που έδωσε το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό "Παραπολιτικά", οφείλουν όλοι να γνωρίζουν και να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για το συγκεκριμένο γεγονός το οποίο άλλωστε έχει καταγραφεί επισήμως από τους αξιωματικούς της Frontex, οι οποίοι έχουν πάρει καταθέσεις από τους ανθρώπους αυτούς όπως το ίδιο και η Ελληνική Αστυνομία.

«Οι άνθρωποι οι οποίοι βρέθηκαν στις όχθες του ποταμού Έβρου από την ελληνική πλευρά έχουν καταγγείλει βαρύτατους ξυλοδαρμούς, πολύ από αυτούς ήταν τραυματισμένοι, ήταν όλοι γυμνοί. Πρόκειται για μια εικόνα φρίκης, την οποία κανείς είναι αδύνατον να την αποδεχθεί, για αυτόν τον λόγο καταγγέλλουμε την απαράδεκτη τουρκική συμπεριφορά», σημείωσε ο υπουργός και προσέθεσε: «Η Τουρκία οφείλει να αντιληφθεί, ότι δεν μπορεί να συνεχίσει τις απρόκλητες παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου, να βάλει ένα τέλος σε αυτήν την προκλητική συμπεριφορά. Πρέπει να συμμορφωθεί στις στοιχειώδεις αρχές λογικής και ανθρωπισμού».