Θεοδωρικάκος: Σοκαριστικό γεγονός που παραπέμπει στον μεσαίωνα η εικόνα των 92 μεταναστών

Θεοδωρικάκος: Σοκαριστικό γεγονός που παραπέμπει στον μεσαίωνα η εικόνα των 92 μεταναστών

«Ό,τι και να κάνει η Τουρκία τα σύνορα στον Έβρο είναι απροσπέλαστα» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Για καθημερινή απειλή στον Έβρο μέσω των μεταναστών έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Σοκαριστικό γεγονός, εικόνα απάνθρωπη που παραπέμπει στον μεσαίωνα» χαρακτήρισε ο κ. Θεοδωρικάκος την εγκατάλειψη 92 γυμνών μεταναστών - κυρίως Αφγανοί και ορισμένοι Σύριοι - σε ελληνικό έδαφος στον Εβρο από τις τουρκικές αρχές. «Περιμένουμε στοιχειώδεις εξηγήσεις από την πλευρά της Τουρκίας» δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

«Τα τελευταία τρισήμιση χρόνια η Ελλάδα είναι πιο ισχυρή, έχει ενισχυθεί στρατιωτικά, οι Τούρκοι να ακολουθήσουν τον δρόμο της φιλίας και της συνεργασίας και να εγκαταλείψουν τέτοιου είδους συμπεριφορές. Ό,τι και να κάνει η Τουρκία, τα σύνορα στον Έβρο είναι απροσπέλαστα. Δεν πρόκειται να περάσει κανείς, όποιο κόλπα και να βρει η απέναντι πλευρά» τόνισε ο υπουργός.

Για την πιθανότητα προβοκάτσιας από την Τουρκία, ο Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε, ότι «υπάρχει απόλυτη επαγρύπνηση και ετοιμότητα για να αντιμετωπιστεί οποιοδήποτε περιστατικό και δεν θα πούμε τίποτα άλλο».