ΣΥΡΙΖΑ: «Θράσος της κυβέρνησης να ταυτίζει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τις τουρκικές θέσεις»

ΣΥΡΙΖΑ: «Θράσος της κυβέρνησης να ταυτίζει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τις τουρκικές θέσεις»

Απάντηση στον κυβερνητικό εκπρόσωπο για την δήλωσή του για την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις εξελίξεις με την πώληση F-16 στην Τουρκία

«Η κυβέρνηση πηγαίνει τη χώρα από εθνική ήττα σε εθνική ήττα», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με την οποία απαντά στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος δήλωσε νωρίτερα, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ και το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu είναι οι μόνοι που θέλησαν να παρουσιάσουν ένα στάδιο στη διαδικασία διαβούλευσης του νομοσχεδίου της Αμερικανικής Γερουσίας σαν τετελεσμένη απόφαση».

«Το Oruc Reis έφτασε έξω από τη Ρόδο και το Καστελλόριζο, χωρίς να υποστεί κυρώσεις από την ΕΕ. Τα παράνομα τουρκο-λιβυκά μνημόνια του 2019 δίνουν τη θέση τους σε νέα μνημόνια το 2022, με την Ελλάδα απούσα από τις διεθνείς διαπραγματεύσεις για τη Λιβύη. Οι ΗΠΑ επιβραβεύουν τις πρωτοφανείς τουρκικές προκλήσεις, πρώτα με την ακύρωση του Eastmed και τώρα με την άρση οποιουδήποτε περιορισμού στην πώληση F16 στην Τουρκία», τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Καταλήγει δε αναφέροντας: «Και η κυβέρνηση έχει το θράσος να ταυτίζει τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με τις τουρκικές θέσεις, επειδή την καλεί να αναθεωρήσει την τραγική για τη χώρα πολιτική της: Του πιστού συμμάχου που τα δίνει όλα χωρίς να διεκδικεί τίποτα. Επικίνδυνοι».