ΣΥΡΙΖΑ: Με σφραγίδα Μητσοτάκη η φτωχοποίηση της κοινωνίας

ΣΥΡΙΖΑ: Με σφραγίδα Μητσοτάκη η φτωχοποίηση της κοινωνίας

Οι τομεάρχες της αξιωματικής αντιπολίτευσης Έφη Αχτσιόγλου και Αλέξης Χαρίτσης επισημαίνουν ότι καταγράφηκε ο υψηλότερος πληθωρισμός από το 1993

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύουν οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Έφη Αχτσιόγλου και Αλέξη Χαρίτση, μετά την ανακοίνωση ότι ο πληθωρισμός εκτινάχθηκε τον Σεπτέμβριο στο 12%, κάνοντας λόγο για φτωχοποίηση της κοινωνίας με "σφραγίδα Μητσοτάκη".

Όπως αναφέρουν "ο πληθωρισμός κατάγραψε νέο άλμα τον Σεπτέμβριο και έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από το 1993, επιβεβαιώνοντας με κατηγορηματικό τρόπο τη λεηλασία του εισοδήματος των πολιτών. Οι επιλογές του κ. Μητσοτάκη, να καλύπτει την αισχροκέρδεια και να επιδοτεί τα ολιγοπωλιακά υπερκέρδη, σφραγίζουν τη βίαιη φτωχοποίηση των εργαζομένων και των νοικοκυριών, οδηγούν σε αδιέξοδο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις".

Έφη Αχτσιόγλου και Αλέξης Χαρίτσης υπογραμμίζουν, ότι "ο εθνικός δείκτης πληθωρισμού εκτινάχτηκε στο 12% και ο εναρμονισμένος στο 12,1%. Για τα λαϊκά και μεσαία στρώματα η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη, καθώς βασικά τρόφιμα έχουν αυξηθεί από 12,6% έως 23,3%, τα καύσιμα 17,7%, ο ηλεκτρισμός 30,5%, το πετρέλαιο θέρμανσης 65,1% και το φυσικό αέριο 332%".

Οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καταλήγουν τονίζοντας ότι "η άρνηση της ΝΔ για ρυθμιστικές παρεμβάσεις στην αγορά ενέργειας, για πλαφόν στις τιμές ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου, για μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα τρόφιμα, φορτώνει δυσβάσταχτα βάρη τους πολίτες και εξασφαλίζει τεράστια υπερκέρδη στα καρτέλ. Η κυβέρνηση που βυθίζει την κοινωνία στη φτώχεια, διευρύνει τις ανισότητες και κάνει καθεστώς την ανασφάλεια, πολλαπλασιάζει τα αδιέξοδα. Πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό".

Παρακαλούμε περιμένετε ...