Οικονόμου για την τραγωδία με μετανάστες σε Κύθηρα – Λέσβο: Τεράστιες οι ευθύνες της Τουρκίας για τα ναυάγια

Οικονόμου για την τραγωδία με μετανάστες σε Κύθηρα – Λέσβο: Τεράστιες οι ευθύνες της Τουρκίας για τα ναυάγια

17 σοροί ανασύρθηκαν στη Λέσβο, φόβοι για νεκρούς στα Κύθηρα

Σε εξέλιξη βρίσκονται επιχειρήσεις του Λιμενικού σε Κύθηρα και Λέσβο για τη διάσωση προσφύγων και μεταναστών υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Δεκαέξι νεαρές γυναίκες ανασύρθηκαν νεκρές, μετά τη βύθιση λέμβου ανατολικά της Λέσβου, στην οποία επέβαιναν περίπου 40 άτομα ενώ πριν από λίγο ανασύρθηκε νεκρό από τη θάλασσα ένα αγόρι κάτω των 20 ετών.

Φόβοι για νεκρούς στο Διακόφτι Κυθήρων όπου ημιβυθίστηκε ιστιοφόρο με 95 πρόσφυγες και μετανάστες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου εξέφρασε τη θλίψη του για τα τραγικά γεγονότα στις θάλασσές μας που οδήγησαν σε θανάτους κι έβαλαν σε κίνδυνο πάρα πολλούς ανθρώπους.

«Oι ελληνικές αρχές, το Λιμενικό, η Αστυνομία , ο Στρατός, το Ναυτικό, το Πυροσβεστικό Σώμα υπό ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες διέσωσαν ανθρώπινες ζωές. Έσωζαν ανθρώπους που ρίχτηκαν από ασυνείδητους διακινητές στα μανιασμένα νερά του Αιγαίου, πάνω σε σκάφη που δεν πληρούν κανέναν κανόνα ασφαλείας. Τέτοια ανεύθυνη συμπεριφορά και ταυτόχρονα οι πλημμέλειες της Τουρκίας απ' τα παράλια της οποίας ξεκίνησαν τα σκάφη αυτά οδηγούν δυστυχώς νομοτελειακά σε τραγωδίες.

Παρά την οργάνωση και τις ηρωϊκές προσπάθειες του προσωπικού των ελληνικών αρχών οι οποίες συνεχίζονται είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα θρηνούμε θύματα όσο η Τουρκία δεν πράττει ό,τι επιβάλλουν οι διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει και το διεθνές Δίκαιο».