Δημοσκόπηση Mega: Πόση απόσταση χωρίζει τη Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Mega: Πόση απόσταση χωρίζει τη Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ

Τι συμβαίνει με την εκτίμηση ψήφου και γιατί αλλάζουν οι ισορροπίες σε σχέση με την πρόθεση των πολιτών

Αυξήθηκε πάλι η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, καθώς έφτασε στο 8,4% σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του Mega, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 29%, έναντι 20,6% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής με 12,2%, το ΚΚΕ με 5,1%, η Ελληνική Λύση με 4,8% και το ΜέΡΑ25 με 3,4%.

Την ίδια ώρα, ένα ποσοστό 10,1% δηλώνει πως δεν έχει αποφασίσει ακόμα το κόμμα που θα ψηφίσει, ενώ 4,4% των ερωτηθέντων απάντησαν πως δεν θα ψηφίσουν στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Πάνω από 10% η διαφορά στην εκτίμηση ψήφου

Την ίδια ώρα η «ψαλίδα» μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης μεγαλώνει στο ερώτημα της εκτίμησης ψήφου. Εκεί η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 35,8% έναντι 25,4% του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθούν: ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με 15%, ΚΚΕ με 6,3%, Ελληνική Λύση με 5,9% και ΜέΡΑ25 με 4,1%.

Οι συμμετέχοντες ιεράρχησαν και το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας, με το 31% να υποστηρίζει πως είναι η οικονομία, το 26% η ακρίβεια, το 11% η ενεργειακή κρίση και το 8% την εξωτερική πολιτική και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Συντριπτική είναι η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στην παράσταση νίκης, με την πρώτη να συγκεντρώνει ποσοστό 70%, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ περιορίζεται στο 16%.Η πλειοψηφία των πολιτών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση εκτίμησε ότι η πορεία της χώρας είναι προς τη λάθος κατεύθυνση, ενώ ένα 38% υποστήριξε ότι πάει προς τη σωστή κατεύθυνση.

1
σχόλιο
  1. avatar ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ

    Χ Ω Ρ Ι Σ ΠΡΟΘΕΣΗ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΩ ΚΑΝΕΝΑΝ..! ΑΛΛΑ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΣΕ ΣΤΥΓΝΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΥΤΩΝ Κ Α Ι ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΝΑ ΠΡΙΜΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ..? ΚΑΙ Τ Ι ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ Σ Υ Γ Κ Α Λ Υ Ψ Η ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ(Π.Χ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ , ΒΑΤΟΠΕΔΙ ,ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ ΠΡΙΝ 12 ΧΡΟΝΙΑ , ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ,SIEMENS ΚΛΠ...)? Η' ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ Σ Τ Η Μ Ε Ν Ε Σ Η' Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ..! ΛΥΠΗΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ( Κ Α Π Ο Τ Ε ...)_ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ ΧΩΡΑ!

Παρακαλούμε περιμένετε ...