Δημοσκόπηση ΑΝΤ1: Πόση απόσταση χωρίζει Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Δημοσκόπηση ΑΝΤ1: Πόση απόσταση χωρίζει Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Ποιον εμπιστεύονται οι Έλληνες για πρωθυπουργό και ποια είναι η δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών

Σταθερά κρατάει το προβάδισμα και μάλιστα το έχει αυξήσει σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου στο γκάλοπ της εταιρίας MARC που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Το κυβερνών κόμμα βρίσκεται μπροστά με 8,7%, ενώ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται ότι κέρδισε τις εντυπώσεις από την παρουσία του στη ΔΕΘ σε σχέση με τον άμεσο ανταγωνιστή του, Αλέξη Τσίπρα. Στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας η διαφορά των δύο κομμάτων ήταν στο 8,5%.

Από τη δημοσκόπηση, φαίνεται πως ένας στους 4 έλληνες πιστεύουν ότι υπάρχει έχθρα μεταξύ του ελληνικού και του τουρκικού λαού, με τη μεγάλη πλειονότητα όμως, 72,2% να πιστεύει το αντιθετο.

Η "ψαλίδα" μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 8,7 μονάδες με το κόμμα της κυβέρνησης να λαμβάνει το 32,8% των ερψτηθέντων. Τρίτο σε πρόθεση ψήφων είναι το ΠΑΣΟΚ με 11,4% με το ΚΚΕ να συγκεντρώνει το 5,4% την Ελληνική Λύση το 4,1 και το ΜεΡΑ25 το 2,8%.

Οι Έλληνες εξέφρασαν τη γνώμη τους και για την παρουσία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη, με το 52,1 % να την αφιολογεί θετικά.

Ακόμη, το 48,5% δήλωσε ότι δεν είναι ικανοποιημένο από τις εξαγγελίες και το 45% να τις "βλέπει" με θετικότητα. Επιπλέον, ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να βρίσκει θετική αξιολόγηση για την παρουσία του στη ΔΕΘ από το 34,7% των ερωτηθέντων, ενώ κακή η μάλλον κακή έκριναν την παρουσία του στην Εκθεση το 52,7%.

Με μια διαφορά, 11,1% ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κέρδισε τις εντυπώσεις έναντι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

Σχετικά με τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βρίσκεται στην πρώτη θέση με 48,6% με δεύτερο τον Νίκο Ανδρουλάκη με 35,8%. Τρίτος στη σειρά δημοφιλίας είναι ο Αλέξης Τσίπρας με 35,3% με μία διαφορά 0.5 μονάδων πίσω από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας βρίσκεται στην 4η θέση και το 27,6%, και στη συνέχεια ακολουθει ο Γιάνης Βαρουφάκης και ο Κυριάκος Βελόπουλος με 23,8% και 16,4% αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τις απαντήσεις των ερωτηθέντων, "στο τιμόνι" της χώρας, εμπιστεύονται περισσότερο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με ποσοστό 48,5% και τον Αλέξη Τσίπρα με 31,1%.