Ελληνοτουρκικά: Η Δύση πιέζει τον Ερντογάν να ρίξει τους τόνους – Πόσο πιθανό είναι ένα τετ α τετ με Μητσοτάκη

Ελληνοτουρκικά: Η Δύση πιέζει τον Ερντογάν να ρίξει τους τόνους – Πόσο πιθανό είναι ένα τετ α τετ με Μητσοτάκη

Πώς υποδέχθηκε ο τουρκικός Τύπος την ομιλία Μητσοτάκη στον ΟΗΕ

Ισχυρότατες είναι οι δυτικές πιέσεις σε Ερντογάν με σκοπό σταματήσει τις προκλήσεις κατά της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, στη Νέα Υόρκη ασκήθηκαν πάρα πολλές πιέσεις στον Ταγίπ Ερντογάν και στους συνεργάτες του από τις ΗΠΑ και την Γερμανία, προκειμένου να πέσουν οι τόνοι και να σταματήσει η τακτική της έντασης από την πλευρά της Άγκυρας.

Πάντως σήμερα ο τουρκικός Τύπος επαναφέρει δημοσιεύματα με ψευδείς ισχυρισμούς περί πνιγμένων προσφύγων στο Αιγαίο από «παράνομες» απωθήσεις των ελληνικών αρχών, στη γραμμή που χάραξε και ο ίδιος ο Ερντογάν από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Για την ομιλία Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη, η εφημερίδα Hurriyet γράφει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός από τη μια έστειλε μήνυμα ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας αλλά από την άλλη η ελληνική πλευρά μιλά για παραβιάσεις του εναέριου χώρου της από την Τουρκία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας άφησε ανοιχτό ένα μικρό παράθυρο για συνάντηση μεταξύ του Ταγίπ Ερντογάν και του Κυριάκου Μητσοτάκη στις αρχές Οκτωβρίου στην Πράγα, στην πρώτη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας.

Σε περίπτωση που όντως ο Τούρκος πρόεδρος επιλέξει να μεταβεί στην Πράγα για τη Σύνοδο, «νομίζω δεν μπορεί να μην συναντηθούν», τόνισε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...