Οργισμένος ο Ακάρ για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Μακρόν: Η πολιτική της Ελλάδας είναι διπρόσωπη και υποκριτική

Οργισμένος ο Ακάρ για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Μακρόν: Η πολιτική της Ελλάδας είναι διπρόσωπη και υποκριτική

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας κατηγορεί τη χώρα μας για… προβοκατόρικες ενέργειες που αυξάνουν την ένταση

Την οργή της εκφράζει Τουρκία για την χθεσινή συνάντηση μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Μανουέλ Μακρόν στα Ηλύσια Πεδία.

Ο υπουργός Άμυνας της γειτονικής χώρας Χουλουσί Ακάρ κατηγορεί τη χώρα μας για «διπρόσωπη και υποκριτική πολιτική. Προσπαθούν, όπως λέει, ν’ αμαυρώσουν την εικόνα της Τουρκίας. Προσπαθούν να εκμεταλλευτούν και να διαστρεβλώσουν κάθε γεγονός, να επηρεάσουν τρίτους με ψέματα και συκοφαντίες και να παραπονεθούν για την Τουρκία σε τρίτες χώρες».

Τάχθηκε παράλληλα υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας και με βάση το διεθνές Δίκαιο. «Διδαχθείτε από την ιστορία. Μην μπαίνετε σε νέες περιπέτειες. Κάποιοι μπορεί να πουν διάφορα στο αυτί σας. Έχετε δει στην ιστορία, ότι αυτά δεν ισχύουν. Μην επαναλάβετε το ίδιο πράγμα. Να είστε έξυπνοι. Υπάρχουν κάποιοι πολιτικοί στην Ελλάδα που αυξάνουν την ένταση για προσωπικούς υπολογισμούς και την εσωτερική τους πολιτική».

Ο κ. Ακάρ εμμέσως πλην σαφώς αναφέρθηκε στη χθεσινή συνάντηση Μητσοτάκη - Μακρόν υποστηρίζοντας ότι «δεν είναι λάθος να πούμε ότι ακολουθείται μια πραγματικά διπρόσωπη πολιτική. Υπάρχει μια υποκριτική πολιτική. Από τη μία επιμένουμε στο διάλογο, κάνουν πως το αντιλαμβάνονται και πάνε να απαντήσουν, όμως από την άλλη, μόλις μείνουν μόνοι συνεχίζουν να παραπονιούνται για την Τουρκία, βασισμένοι σε ψέματα κάθε φορά που μιλάνε με τρίτες χώρες. Στα σπίτια τους δεν έχουν καθρέφτη; Ας κοιτάξουν τον καθρέφτη! Κάποτε οι άνθρωποι κοιτάζουν τον καθρέφτη και βλέπουν την αλήθεια. Και ίσως ντραπούν! Ίσως ντραπούν! Δεν μπορεί να υπάρχει τέτοια διπρόσωπη στάση τέτοια υποκρισία. Κάνουμε μεγάλη υπομονή. Όμως παρά τις καλοπροαίρετες προσπάθειες μας δυστυχώς η γειτονική Ελλάδα με προβοκατόρικες ενέργειες και δηλώσεις συνεχίζει να αυξάνει την ένταση, και εμείς προσπαθούμε να κάνουμε τα πάντα για να το εμποδίσουμε».