Οικονόμου για Τσαβούσογλου: Στους ρητορικούς παροξυσμούς της Άγκυρας δίνουμε τη σημασία που πρέπει

Οικονόμου για Τσαβούσογλου: Στους ρητορικούς παροξυσμούς της Άγκυρας δίνουμε τη σημασία που πρέπει

«Απαντούμε όπως και όπου πρέπει»

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την ομιλία του το Σάββατο στα εγκαίνια της ΔΕΘ αλλά και με τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου παρουσίασε τον οδικό χάρτη και το πολιτικό πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η κυβέρνηση κατά το επόμενο διάστημα και μέχρι τις εκλογές. Προέβη στον απολογισμό του πλούσιου κυβερνητικού έργου και εξήγησε στους πολίτες, πώς η Ελλάδα θα περάσει μέσα από την τρικυμία των μεγάλων παγκόσμιων κρίσεων», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Ξεκαθάρισε ταυτόχρονα ότι δεν είναι στις προθέσεις του καμία αλλαγή του εκλογικού νόμου παρά μόνο εάν συμφωνούσε σ' αυτό ο κ. Τσίπρας αναγνωρίζοντας την ακαταλληλότητα της απλής αναλογικής ιδίως στην παρούσα συγκυρία που το μεγάλο ζητούμενο είναι η σταθερότητα, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και πανευρωπαϊκά. Η σταθερότητα και η σιγουριά», πρόσθεσε.

Σε μια αποτίμηση των όσων ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως «ξεκαθάρισε πως δεν είναι στις προθέσεις του καμία αλλαγή του εκλογικού νόμου παρά μόνο εάν συμφωνούσε σε αυτό ο κ. Τσίπρας αναγνωρίζοντας την ακαταλληλότητα της απλής αναλογικής ιδίως στην παρούσα συγκυρία που ζητούμενο είναι η σταθερότητα και η σιγουριά».

«Τίποτα από όσα πετύχαμε δεν ήταν δεδεμένο και με λάθος αποφάσεις όλα μπορούν να γκρεμιστούν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς.

Παράλληλα επανέλαβε ότι, μετά τη σημερινή εξειδίκευση των μέτρων που αφορούν στην οικονομία, εντός της εβδομάδας θα γίνει εξειδίκευση και για τα μέτρα που αφορούν στη στέγαση.

Ερωτώμενος σχετικά, για νέες εμπρηστικές δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο κ. Οικονόμου απάντησε:

«Στους ρητορικούς παροξυσμούς της Άγκυρας δίνουμε τη σημασία που πρέπει. Ξέρουμε ότι κυρίως γίνονται για εσωτερική κατανάλωση και προσπαθούν να κατασκευάσουν μια πραγματικότητα που βασίζεται σε μυθεύματα. Απαντιώνται όπως και όπου πρέπει με τον κατάλληλο τρόπο. Η χώρα μας, υπεύθυνα και αποφασιστικά, είναι παράγοντας σταθερότητας και είναι ανοιχτή σε διάλογο με επιχειρήματα και είναι ανυποχώρητη σε ότι αφορά τα κυριαρχικά της δικαιώματα και την εθνική της κυριαρχία».

Ακόμα είπε ότι «με τον ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζει τεκτονικό ρήγμα όχι μόνο πολιτικά αλλά και στην αισθητική», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για τη σημερινή συνάντηση Μακρόν – Μητσοτάκη στη Γαλλία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι θα συζητηθούν διμερή αλλά και περιφερειακά θέματα, καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.