Έφη Αχτσιόγλου: Οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί προσκρούουν στην εξαντλημένη ανοχή της κοινωνίας

Έφη Αχτσιόγλου: Οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί προσκρούουν στην εξαντλημένη ανοχή της κοινωνίας

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε δεικτικά τις δηλώσεις μελών της κυβέρνησης για τον ρυθμό ανάπτυξης του β΄τριμήνου του 2022

«Η ανοχή της ελληνικής κοινωνίας έχει προ πολλού εξαντληθεί», υποστηρίζει η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου, σχολιάζοντας τους «πανηγυρισμούς», όπως αναφέρει των κυβερνητικών στελεχών για τον ρυθμό ανάπτυξης του β΄τριμήνου του 2022.

Αναφέρει η κ. Αχτσιόγλου: «Αλληλοσυγχαιρόμενα και αυτοδικαιωνόμενα τα κυβερνητικά στελέχη σήμερα επιδίδονται σε πανηγυρισμούς για τον ρυθμό ανάπτυξης του β΄ τριμήνου του 2022, προεξάρχοντος φυσικά του κ. Μητσοτάκη ο οποίος εκδήλωσε και την έγνοια του για το βιοτικό επίπεδο των πολιτών» και ακολούθως υποστηρίζει: «Με περισσότερους συμπολίτες μας να είναι αντιμέτωποι με τη φτώχεια, με τις ανισότητες να αυξάνονται, με την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων να έχει καταποντιστεί, με 4 στις 10 μικρομεσαίες επιχειρήσεις να απειλούνται με λουκέτο, με τους πολίτες να έχουν ήδη πληρώσει σχεδόν 6 δισ. παραπάνω σε φόρους απ' ό,τι πέρυσι, εκ των οποίων τα 2,5 δισ. σε ΦΠΑ λόγω της ακρίβειας Μητσοτάκη, με την ενεργειακή ακρίβεια να σαρώνει τα νοικοκυριά και κυβερνητικά στελέχη να απειλούν την κοινωνία με τον πιο δύσκολο χειμώνα από το 1942, καθένας καταλαβαίνει ποιοι καρπώνονται αυτή την ανάπτυξη και ποιοι την πληρώνουν ακριβά».

Συνεχίζοντας αναφέρει: «Με τα funds να απειλούν τις πρώτες κατοικίες πολιτών, ενώ η κυβέρνηση διά των τραπεζών διανέμει 455 εκατ. ευρώ δάνεια από το Ταμείο Ανάκαμψης σε μόλις 13 επιχειρήσεις με επιτόκιο 0,77%, αποκλείοντας την ίδια στιγμή σχεδόν το σύνολο της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας από χρηματοδοτήσεις και πάλι καθένας καταλαβαίνει ποιους αφορά αυτή η ανάπτυξη και ποιους όχι. Ας έχουμε, δε, υπόψη μας, όπως μαρτυρούν τα στοιχεία, ότι οι σωρευτικές απώλειες του ΑΕΠ που συντελέστηκαν την τελευταία τριετία, δεν έχουν αναπληρωθεί».

Κλείνοντας σημειώνει ότι « το δικαίωμα στους πανηγυρισμούς είναι αναφαίρετο αλλά όχι απεριόριστο. Κάποτε προσκρούει στην ανοχή».

Παρακαλούμε περιμένετε ...