Ηλιόπουλος: Κατήργησαν την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Ηλιόπουλος: Κατήργησαν την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

«Η κυβέρνηση είναι ένοχη και πρέπει να απολογηθεί»

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ένοχη και πρέπει να απολογηθεί. Η συγκάλυψη δεν θα προχωρήσει», δήλωσε για την υπόθεση των υποκλοπών ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN».

Είπε ότι «χθες καταργήθηκε η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας», καθώς «σειρά από πολιτικά στελέχη που ήταν διορισμένα και αρμόδια για την ΕΥΠ, υποστήριξαν ότι δεν μπορούν να πουν τίποτα γιατί έχουν απόρρητο». «Άρα πώς θα μάθουμε την αλήθεια, όπως λέει η κυβέρνηση;», σημείωσε. Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι υπάρχουν δύο ζητήματα. Το πρώτο, είπε, είναι για ποιο λόγο παρακολουθήθηκε ο κ. Ανδρουλάκης. «Το επιχείρημα περί εθνικής ασφάλειας δεν μας λέει τίποτα. Δεν είμαστε σε περιόδους "εθνικοφροσύνης", όταν οι πολιτικοί αντίπαλοι ήταν ύποπτοι για τα εθνικά τους φρονήματα και τους παρακολουθούσαν. Εκτός κι αν ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι πράκτορας ξένων συμφερόντων», σχολίασε.

Προσέθεσε ότι το δεύτερο ζήτημα «είναι ποια είναι τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα που παρακολουθούνται», σχολιάζοντας πως «όταν η "Καθημερινή" γράφει ότι παρακολουθούνται άλλοι επτά και η κυβέρνηση δεν το διαψεύδει, αυτό σημαίνει ότι απλά έχουν βρει δύο "αυτοφωράκηδες" -τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ και τον ανιψιό του πρωθυπουργού- και οτιδήποτε άλλο προκύψει θα το φορτώσουν πάνω τους». Ωστόσο, πρόσθεσε, «ο κ. Δεμίρης, ο νέος διοικητής της ΕΥΠ, φέρεται να είπε χθες ότι ο πρωθυπουργός ενημερώνεται για όλες τις παρακολουθήσεις».

Ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε ότι «πρέπει εδώ και τώρα να επανέλθει η υποχρέωση της ΕΥΠ να ενημερώνει την ΑΔΑΕ και άρα να μπορεί η ΑΔΑΕ να ενημερώνει τους πολίτες για υποθέσεις παρακολουθήσεων».

Υποστήριξε ότι «ο κ. Μητσοτάκης διεκδικεί για τον εαυτό του το προνόμιο να μην ελεγχθεί» και υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει όμως αυτό στη Δημοκρατία, ο κ. Μητσοτάκης θα ελεγχθεί». Σχολίασε ότι «μικρή σημασία έχει αν τον κ. Μητσοτάκη τον λέει ο κ. Καραμανλής πολιτικά ανόητο -γιατί αυτό είπε» και προσέθεσε πως «ο κ. Μητσοτάκης είναι ένα πολιτικό πτώμα, η δυσωδία του οποίου πνίγει την κοινωνία. Και για αυτό πρέπει να πάμε σε εκλογές».

Ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός είπε στη Βουλή ότι εκλογές σημαίνουν δύο με τρεις μήνες αστάθειας, σχολιάζοντας ότι έτσι ο κ. Μητσοτάκης «παραδέχεται ότι η ψήφος στη ΝΔ είναι ψήφος αστάθειας κι αυτό γιατί είναι πλέον πλήρως απομονωμένος».

Υποστήριξε ότι «ο μόνος πιθανός σύμμαχος που του έχει απομείνει είναι ο κ. Βελόπουλος».

«Από την πλευρά μας, λέμε ότι η χώρα μπορεί να έχει προοδευτική κυβέρνηση από την πρώτη κάλπη με απλή αναλογική», τόνισε.