ΣΥΡΙΖΑ: Με την ΠΝΠ ο κ. Μητσοτάκης θέλει να κρατήσει στο σκοτάδι όσα εγκληματικά έχει κάνει

ΣΥΡΙΖΑ: Με την ΠΝΠ ο κ. Μητσοτάκης θέλει να κρατήσει στο σκοτάδι όσα εγκληματικά έχει κάνει

Αιχμηρή κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την ΕΥΠ

«Όσο ο κ. Μητσοτάκης ισχυρίζεται, ότι επιθυμεί την διαφάνεια στη λειτουργία της ΕΥΠ, τόσο επιμένει στην αδιαφάνεια και τον αυταρχισμό» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υπέγραψε ο πρωθυπουργός για την λειτουργία της ΕΥΠ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτίθεται με σφοδρότητα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέροντας ότι «αποφεύγει με κάθε τρόπο την λογοδοσία στη Βουλή, αφού αρνήθηκε τα αιτήματα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία να επανέλθει το Κοινοβούλιο σε κανονική λειτουργία, καθώς και να συνεδριάσει άμεσα η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, για να προστατέψει τους Δημητριάδη και Κοντολέων και να προστατευτεί και ο ίδιος. Όλα αυτά για να φέρει νύχτα, χωρίς καμιά διαβούλευση και έλεγχο, Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την ΕΥΠ, με την οποία διατηρεί ανέπαφο το καθεστώς αδιαφάνειας στη λειτουργία της».

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επισημαίνει ότι με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου:

- Διατηρεί τον έλεγχο της ΕΥΠ από το πρωθυπουργικό γραφείο και την επιλογή του επικεφαλής της από τον πρωθυπουργό προσθέτοντας μόνο μια απλή γνωμοδότηση της Βουλής.

- Δεν καταργεί την κατάπτυστη και ένοχη τροπολογία της κυβέρνησης του, με την οποία δεν επιτρέπει στην ΑΔΑΕ να ενημερώνει τους πολίτες για την άρση του απόρρητου της επικοινωνίας τους. Δεν την καταργεί, για να αφήσει στο σκοτάδι όσα εγκληματικά έχει κάνει σε βάρος των πολιτών και των πολιτικών που παρακολουθούσε.

Καταλήγοντας, η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου επισημαίνει: «Μπορεί για την "ενημέρωση 108" ο κ. Μητσοτάκης να έκανε "μεγάλες τομές" στην λειτουργία της ΕΥΠ. Η πραγματικότητα, όμως, αποδεικνύει ότι ο κ. Μητσοτάκης, εκτός από επικίνδυνος για τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου, παραμένει κι ένας κοινός πολιτικός απατεώνας».