Νέες προκλήσεις από Ακάρ: «Η Ελλάδα κάτι σκαρώνει εναντίον της Τουρκίας»

Νέες προκλήσεις από Ακάρ: «Η Ελλάδα κάτι σκαρώνει εναντίον της Τουρκίας»

«Να σεβαστεί τις σχέσεις καλής γειτονίας»

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ κατηγορεί ξανά την Ελλάδα ότι «κάτι σκαρώνει» σε βάρος της Τουρκίας, όπως αναφέρει το Anadolu στον επίσημο λογαριασμό του στο twitter. Καλεί δε την Αθήνα να ενεργήσει με βάση τις «σχέσεις καλής γειτονίας».

«Η Αθήνα σκαρώνει κάτι εναντίον της Άγκυρας, καθώς πενταπλασιάζει τον αμυντικό προϋπολογισμό της», δήλωσε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «αυτό δεν θα είναι αρκετό απέναντι στις τουρκικές δυνάμεις».

Μάλιστα, ο Χουλουσί Ακάρ «κούνησε το δάχτυλο» στη χώρα μας καλώντας την να ενεργήσει σύμφωνα με τις «σχέσεις καλής γειτονίας» για διάλογο.

«Η στάση της Ελλάδας είναι ανώμαλη», επισήμανε.

1
σχόλιο
  1. avatar Α.Τ

    Γνωρίζουν καλά οι τούρκοι ιθύνοντες τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, όπως και ο κ. Ακάρ, τους οποίους όμως δεν σέβονται. Απειλώντας και παραβιάζοντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας αλλά και την κυριαρχία της. Είναι αστείο επομένως να ζητά η τουρκία από την Ελλάδα σεβασμό των σχέσεων καλής γειτονίας, από τη στιγμή που υπάρχει το casus belli σε περίπτωση εφαρμογής των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Το αν εξοπλίζεται η Ελλάδα που απειλείται από την τουρκία, η οποία δεν απειλείται από κανένα μάλλον είναι αυτονόητο. Επίσης καλό θα είναι να συνειδητοποιήσει η τουρκία, ότι το δίκαιο της θάλασσας κατά τη Σύμβαση του Montego Bay του 1982 ισχύει erga omnes, συνακόλουθα και έναντι της τουρκίας, άσχετα ότι δεν έχει προσχωρήσει στο διεθνές δίκαιο της θάλασσας.

Παρακαλούμε περιμένετε ...