Κατρίνης: Η πολιτική της ΝΔ απέτυχε σε όλους τους τομείς και δεν πείθει πλέον τους πολίτες

Κατρίνης: Η πολιτική της ΝΔ απέτυχε σε όλους τους τομείς και δεν πείθει πλέον τους πολίτες

Αιχμές του επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κατά της κυβέρνησης για την απόπειρα παρακολούθησης του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη

Σκληρή επίθεση στη κυβέρνηση εξαπέλυσε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, κατηγορώντας την ότι έχει πάρει οριστικά διαζύγιο από τις αρχές και τους κανόνες της ορθής νομοθέτησης, ενώ επεσήμανε ότι «η πολιτική της ΝΔ απέτυχε σε όλους τους τομείς, και δεν πείθει πλέον τους Έλληνες πολίτες, παρά τις επικοινωνιακές και παραπλανητικές τακτικές στην προσπάθειά της να κερδίσει πολιτικό χρόνο».

Στη παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του «ερανιστικού νομοσχεδίου», ο κ. Κατρίνης κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει τις διατάξεις 119 και 120 που προβλέπουν τη μεταφορά της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΘΑΠ στο Υπερταμείο και να καταργήσει το άρθρο 197 του νόμου 4389/2016 το οποίο κρίθηκε αντισυνταγματικό από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας. Παράλληλα, έδωσε έμφαση στη μηνυτήρια αναφορά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ν. Ανδρουλάκη και την καταγγελία του για απόπειρα παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου, τονίζοντας ότι όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να το θάψουν ή να προσποιηθούν ότι δεν τους αφορά, το θέμα είναι τεράστιο και χοντρό για να συγκαλυφθεί.

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να ανασυνθέσει την πραγματικότητα δημιουργώντας ψευδείς ή πλασματικές εικόνες και να εξοβελίσει από το δημόσιο διάλογο ενοχλητικά για την ίδια θέματα. Η τεκμηριωμένη καταγγελία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη για την απόπειρα παγίδευσης και παρακολούθησης του κινητού του τηλεφώνου, δεν αμφισβητείται. Τεκμηριώθηκε από τις εξειδικευμένες υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Όσο και αν κάποιοι επιχειρούν να “θάψουν” το θέμα όσο και αν η κυβέρνηση προσποιείται ότι δεν την αφορά, το ζήτημα αυτό είναι πολύ χοντρό για να συγκαλυφθεί. Μάλλον κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι το ζήτημα αυτό ούτε τελείωσε αλλά ούτε και εκτονώθηκε με τη δημοσιοποίησή του. Αντίθετα, τώρα αρχίζει», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρίνης και προσέθεσε:

«Το ΠΑΣΟΚ ζήτησε την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, στην οποία θα πρέπει εκτός από τον διοικητής της ΕΥΠ και τον Πρόεδρο της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών να παραστεί και ο πρωθυπουργός. Γιατί το ζήτημα είναι τεράστιο». Ο κ. Κατρίνης έκανε λόγο για πλήθος ερωτημάτων που ζητούν απαντήσεις, τονίζοντας ότι «σε καμία περίπτωση δεν πρέπει η χώρα να γυρίσει στην εποχή των κοριών της περιόδου 1989-1993».

«Και στο παρελθόν έχουν γίνει καταγγελίες παράνομων παρακολουθήσεων. Όμως δεν υπήρξαν μέτρα θωράκισης και προστασίας του απορρήτου των επικοινωνιών, ζήτημα που αφορά τις δημοκρατικές ελευθερίες και όλους τους πολίτες αυτής της χώρας. Ποιοι είναι αυτοί που έχουν τη δυνατότητα να εγκαθιστούν παράνομα λογισμικά παρακολούθησης και να παρακολουθούν τον πρωθυπουργό της χώρας; Υπάρχει πλήθος ερωτηματικών που ζητούν απαντήσεις. Και για εμάς αλλά και για την πλειοψηφία των πολιτών, το θέμα αυτό δεν έκλεισε. Μόλις άνοιξε. Και δεν θα θαφτεί επειδή ενοχλεί. Δεν θα ξαναγυρίσουμε στην εποχή των κοριών της περιόδου 1989-1993. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ για να δώσει τη μάχη της δημοκρατίας και της διαφάνειας να ανατρέψει την ψευδή πλασματική εικόνα, που παρουσιάζει η κυβέρνηση», ανέφερε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Στη συνέχεια, ο κ. Κατρίνης κατηγόρησε την κυβέρνηση για εκκωφαντική αποτυχία στα ζητήματα της ενεργειακής πολιτικής, τονίζοντας ότι «εδώ και ένα σχεδόν χρόνο οι πολίτες καταβάλλουν υπέρογκα ποσά στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος» ενώ χαρακτήρισε το Power Pass, «μια φούσκα που έσκασε». «Εξελίσσεται σε μία βόμβα που έσκασε στα χέρια της κυβέρνησης, από τη στιγμή που οι πολίτες συνειδητοποίησαν, ότι τα πενιχρά ποσά που τους αναλογούν ως επιδότηση, δεν έχουν καμία σχέση με τα "ως 600 ευρώ" που υποσχόταν στις συνεχείς ανακοινώσεις», υπογράμμισε.

Παράλληλα, επέκρινε την κυβέρνηση, ότι «αποφεύγει να αγγίξει τους παρόχους ενέργειας, οι οποίοι είναι στο απυρόβλητο και, το χειρότερο, ενσυνείδητα και με πλήρη επίγνωση, παραπλανά τους πολίτες». Ο κ. Κατρίνης επανέφερε «την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για επιβολή πλαφόν στην λιανική τιμή του ρεύματος για να μοιραστεί το κόστος μεταξύ κράτους και ηλεκτροπαραγωγών και όχι στον Έλληνα φορολογούμενο», όπως είπε. «Κοροϊδεύετε τον κόσμο και αγοράζετε πολιτικό χρόνο με μια ψευδή και ωραιοποιημένη εικόνα», είπε, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση «να πει ποιο είναι το σχέδιό της για τη μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου στη χώρα μας».

«Η κυβέρνηση παίρνει με το ένα χέρι από τους πολίτες χιλιάδες ευρώ με αυτές τις επιβαρύνσεις και με το άλλο χέρι τους δίνει ψίχουλα. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ ένας στους τρεις Έλληνες αντιμετωπίζει κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού», σημείωσε. Όπως ανέφερε ο κ. Κατρίνης, «διαμορφώνεται ένα εκρηκτικό μείγμα που απειλεί την κοινωνική συνοχή παράλληλα με τη διόγκωση και του ιδιωτικού χρέους».

«Η κυβέρνηση αγοράζει απλά χρόνο. Θα της είναι όμως δύσκολο να αγοράσει ή και να εξαγοράσει, όπως ελπίζει, την εμπιστοσύνη των πολιτών. Το πρόβλημα της χώρας είναι βαθιά πολιτικό. Είναι ζήτημα επιλογών, ζήτημα πολιτικής, ζήτημα προσανατολισμού. Η χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει με μια κυβέρνηση που υπάρχει μόνο για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εχόντων και των πλουσίων. Δεν μπορεί να συνεχίσει με μια κυβέρνηση που περιθωριοποιεί τη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα, τους νέους ανθρώπους, αυτούς που ζουν στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού», υπογράμμισε.

«Όλους αυτούς θέλουμε να εκφράσουμε στο ΠΑΣΟΚ. Να τους φέρουμε στο φως, να τους δώσουμε πραγματική ελπίδα, να τους ενώσουμε γύρω από ένα νέο σχέδιο για την Ελλάδα του 2030 που δεν θα είναι των λίγων και των ισχυρών αλλά της υγιούς επιχειρηματικότητας, του κόσμου της εργασίας, των επιστημόνων, της νέας γενιάς, της προόδου, της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης. Αυτή είναι η δική μας Ελλάδα», κατέληξε ο Κατρίνης.