Οικονόμου για φυσικό αέριο: Η πρόταση της Κομισιόν για οριζόντια μείωση 15% δεν είναι αποδεκτή

Οικονόμου για φυσικό αέριο: Η πρόταση της Κομισιόν για οριζόντια μείωση 15% δεν είναι αποδεκτή

«Η Ελλάδα θα επιδιώξει να εξαιρεθεί»

«Οι πυρκαγιές είναι μία από τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης που που πλήττει την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και την Ευρώπη. Στην Ελλάδα, μόνο το τελευταίο τριήμερο ο κρατικός μηχανισμός κλήθηκε να αντιμετωπίσει 143 δασικές πυρκαγιές» ανέφερε αρχικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Είπε ακόμα ότι «όποιος ισχυρίζεται ότι υπάρχει τρόπος να μην ξεσπάσουν πυρκαγιές είναι εκτός πραγματικότητας» υπογραμμίζοντας ότι το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό αλλά παγκόσμιο.

«Έχουμε καταφέρει με επαγγελματισμό και καλύτερο σχεδιασμό να μη θρηνούμε ανθρώπινες ζωές και να θέτουμε νωρίτερα υπό έλεγχο τις πυρκαγιές» τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Ερωτηθείς για τις επιδιώξεις της Αθήνας στην αυριανή έκτακτη σύνοδο του Συμβουλίου Ενέργειας της ΕΕ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε:

«Η πρόταση της Κομισιόν για οριζόντια μείωση 15% δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη χώρα μας, η Ελλάδα θα επιδιώξει να εξαιρεθεί από τη μείωση και η βάση σύγκρισης να είναι η προηγούμενη χρονιά και όχι ο μέσος όρος της πενταετίας».