Οικονόμου για κίνδυνο προγραμματισμένων διακοπών ρεύματος: Τέτοιο ενδεχόμενο δεν φαίνεται στον ορίζοντα

Οικονόμου για κίνδυνο προγραμματισμένων διακοπών ρεύματος: Τέτοιο ενδεχόμενο δεν φαίνεται στον ορίζοντα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τάχθηκε εκ νέου κατά του σχεδίου της Κομισιόν για «ψαλίδι» της ζήτησης φυσικού αερίου

Την κυβερνητικά απάντηση στα σενάρια για προγραμματισμένες διακοπές στο ρεύμα που διακινούνται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία έδωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

«Τέτοιο ενδεχόμενο αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται στον ορίζοντα, πρέπει να παρακολουθούμε τα πάντα, αλλά απέχουμε από αυτό το σενάριο γιατί η χώρα μας τροφοδοτείται από άλλο αγωγό» διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Έχουμε επεξεργαστεί σενάρια για να μη φτάσουμε σε τέτοια ζητήματα, είμαστε σε πολύ πλεονεκτικότερη θέση, έχουμε λάβει τα μέτρα μας νωρίτερα έχουμε αποθήκες LNG έχουμε και κλιματικό πλεονέκτημα» εξήγησε ο κ. Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τάχθηκε εκ νέου κατά του σχεδίου της Κομισιόν για «ψαλίδι» της ζήτησης φυσικού αερίου.

«Δεν μπορεί να δώσει λύση, αλλά θα κάνει το πρόβλημα πιο έντονο σε όλες τις χώρες, εμείς με το φυσικό αέριο παράγουμε το ηλεκτρικό ρεύμα. Είναι άλλος ο δρόμος που πρέπει να κοιτάξει η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει τα ενεργειακά ζητήματα που απορρέουν από το Ουκρανικό» επισήμανε στον ΣΚΑΪ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι θέση της Αθήνας στην Ευρώπη είναι η επιβολή πλαφόν στο φυσικό αέριο και να αξιοποιηθούν χρήματα από τα αδιάθετα κονδύλια του Ταμείου Ανάπτυξης για την ενίσχυση των πολιτών.

Παρακαλούμε περιμένετε ...