Κυρανάκης για Λιγνάδη: Αν το δικαστήριο αποφάσιζε με τον Ποινικό Κώδικα που έφερε η ΝΔ, μοναδική ποινή θα ήταν τα ισόβια

Κυρανάκης για Λιγνάδη: Αν το δικαστήριο αποφάσιζε με τον Ποινικό Κώδικα που έφερε η ΝΔ, μοναδική ποινή θα ήταν τα ισόβια

«Είναι λίγα τα 12 έτη φυλάκισης που του επιβλήθηκαν με βάση τον Ποινικό Κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ»

Tην απόφαση του Δικαστηρίου που άφησε ελεύθερο μέχρι το Εφετείο τον καταδικασθέντα για δύο βιασμούς Δημήτρη Λιγνάδη σχολίασε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Κυρανάκης τονίζοντας πως «βαθαίνει το χάσμα εμπιστοσύνης μεταξύ Δικαιοσύνης και κοινωνίας».

«Προφανώς και όλοι ενοχλούμαστε με την απόφαση του δικαστηρίου να αφήσει ελεύθερο έναν άνθρωπο που έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως για δύο βιασμούς» υπογράμμισε σε συνέντευξή του στο Kontra Channel.

Όπως υποστήριξε, θα πρέπει να γίνεται πραγματική έκτιση της ποινής της ισόβιας κάθειρξης για ειδεχθή εγκλήματα και όχι μετά από κάποια χρόνια οι εγκληματίες να κυκλοφορούν ξανά ελεύθεροι.

«Εφόσον κρίθηκε ένοχος ο κ. Λιγνάδης πρωτόδικα για δύο βιασμούς ανηλίκων, είναι λίγα τα 12 έτη φυλάκισης που του επιβλήθηκαν με βάση τον Ποινικό Κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ. Αν το δικαστήριο αποφάσιζε με τον Ποινικό Κώδικα που έφερε το 2021 η ΝΔ, η μοναδική ποινή που θα μπορούσε να επιβληθεί στον κ. Λιγνάδη ήταν η ισόβια κάθειρξη, με το δικαστήριο σ’ αυτή την περίπτωση να μην αποφασίζει αποφυλάκιση μέχρι την εκδίκαση της έφεσης» τόνισε όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ξέρω ότι είχα μπροστά μου κάποιες επιλογές ως βουλευτής και ψήφισα την επιλογή των ισοβίων για τους βιαστές ανηλίκων θυμάτων και αισθάνομαι καλά με την συνείδηση μου. Δεν ξέρω αν οι συνάδελφοι μου από τον ΣΥΡΙΖΑ που καταψήφισαν τον νέο Ποινικό Κώδικα και ψήφισαν αντίστοιχα τον προηγούμενο, αν αισθάνονται καλά με την συνείδηση τους» σημείωσε.