Δημοσκόπηση Opinion Poll: Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Ποια κόμματα επιλέγουν οι πολίτες

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Ποια κόμματα επιλέγουν οι πολίτες

Τι λέει ο κόσμος για το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες και ποιον θεωρούν καταλληλότερο πρωθυπουργό

Μια νέα δημοσκόπηση πραγματοποίησε η Opinion Poll για την εφημερίδα το tomanifesto, όπου κατέγραψε αυξημένη την διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ. Η απόσταση των δύο κομμάτων κυμαίνεται στο 8,9% στην πρόθεση ψήφου και φτάνει το 9,3% στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων ψηφοδελτίων.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι επιδόσεις των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου είναι: Ν.Δ 31,7%, ΣΥΡΙΖΑ 22,8%, ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ 11,8%, Κ.Κ.Ε 5,1%, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4,8%, ΜΕΡΑ 25 2,5%, ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ 2,2%, ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ 1,1%, ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 1,1%, ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 2,7% , ενώ οι Αναποφάσιστοι είναι 9,9%.

Η δημοσκόπηση έχει καταγράψει την άποψη των πολιτών για το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, με την μεγάλη πλειοψηφία να πιστεύει ότι εκλογές πρέπει να γίνουν στο τέλος της τετραετίας και όχι πρόωρα. Το 37,5% επιθυμεί να πραγματοποιηθούν εκλογές το Φθινόπωρο ενώ η πλειοψηφία, το 52% θέλει να γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Ποιον «ψηφίζουν» για καταλληλότερο πρωθυπουργό

Στην ερώτηση ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 36,9%. Στη συνέχεια ακολουθεί ο κανένας ,με 27,3% και στην τρίτη θέση ο Αλέξης Τσίπρας με 21%. Ακολουθούν ο Νίκος Ανδρουλάκης με 4,7%, ο Γιάνης Βαρουφάκης με 2,1% και οι Δημήτρης Κουτσούμπας και Κυριάκος Βελόπουλος με 1,7%.

Στην δημοσκόπηση συγκεντρώθηκαν στοιχεία για την γνώμη των πολιτών σχετικά με το ποιο κόμμα θα ήθελαν να δουν να σχηματίζει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Έτσι, οι επιλογές των πολιτών συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά: Αυτοδύναμη Ν.Δ 26,6%, 11% αυτοδύναμη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ , Κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ- ΠΑΣΟΚ 8,9%, Κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ 11,7% και Κυβέρνηση τεχνοκρατών με την συνεργασία και των τριών πρώτων κομμάτων 13,7%.

Ενδιαφέρον συγκεντρώνει η απάντηση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που ως πρώτη επιλογή έχουν μια Κυβέρνηση συνεργασίας Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ με 23,5% και δεύτερη μια Κυβέρνηση τεχνοκρατών το 20,6% , ενώ αυτοδύναμη Κυβέρνηση Ν.Δ συγκεντρώνει το 14,7% και Κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ το 11,8%.

3
σχόλια
 1. avatar ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΣ

  ΓΙΑ ΤΟΝ ''ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ''>>> ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!

 2. avatar ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΣ

  Α Ν ΑΛΗΘΕΥΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ , ΤΟΤΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Η' ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΟΥΝ Η' ΣΚΟΠΙΜΑ ΣΚΥΒΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ..! ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΑ 2 ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΩΝ ΚΟΜΜΑ , ΠΟΥ ΕΞΕΒΙΑΣΕ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΛΑΟ ΣΕ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ , ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΡΗΚΕ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΣΘΕΝΟΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ..? Λ Α Ε , Κ Α Λ Α ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ ΚΑΙ Δ Ι Κ Α Ι Ω Σ ΤΡΑΒΑΣ ΟΤΙ ΤΡΑΒΑΣ!

  1. avatar Κάποιος Απόλους

   Κάνε μπάνιο δεινόσαυρε

Παρακαλούμε περιμένετε ...