Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Πόση είναι η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Τι ποσοστό έχουν τα άλλα κόμματα

Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Πόση είναι η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Τι ποσοστό έχουν τα άλλα κόμματα

Ανησυχία των πολιτών για τον οικονομικό προϋπολογισμό από τις αυξήσεις στο ρεύμα, στα τρόφιμα και στα καύσιμα

Σταθερό προβάδισμα στις προτιμήσεις των πολιτών έχει η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Η δημοσκόπηση διεξήχθη πανελλαδικά το διάστημα από 11 έως 13 Ιουλίου 2022 και συμμετείχαν 1.351 πολίτες κάθε ηλικίας.

Η διαφορά ανέμασε στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ έχει διαμορφωθεί στις 8 ποσοστιαίες μονάδες. Το κυβερνών κόμμα να συγκεντρώνει το 34% των προτιμήσεων των ψηφοφόρων, έναντι 26% που προτιμά τον ΣΥΡΙΖΑ. ΤΟ ΠΑΣΟΚ παίρνει 13% των προτιμήσεων, το ΚΚΕ 5,5%, η Ελληνική Λύση 4%, το ΜέΡΑ25 3% και οι Έλληνες 2%.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι οι πολίτες εμπιστεύονται τον Κυριάκο Μητσοτάκη περισσότερο από κάθε άλλον αρχηγό κόμματος στη διαχείριση των κρίσιμων ζητημάτων με ποσοστό 34%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει το 27% και ο Νίκος Ανδρουλάκης το 8%. Κανέναν από τους τρεις επέλεξε το 23%.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατέχει και την πρωτιά στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό με ποσοστό 39%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας του ΣΥΡΙΖΑ παίρνει 28%. Σταθερά ψηλά παραμένει ο... Κανένας με 30%.

Για τα έξοδα οι πολίτες προβληματίζονται περισσότερο για το ηλεκτρικό ρεύμα σε ποσοστό 36%, ενώ ακολουθούν με 22% τα τρόφιμα και τα καύσιμα.