Ο Ακάρ απειλεί πάλι: Μην τολμήσετε περιπέτειες σαν κακομαθημένοι – Δεν αστειευόμαστε

Ο Ακάρ απειλεί πάλι: Μην τολμήσετε περιπέτειες σαν κακομαθημένοι – Δεν αστειευόμαστε

«Έχουμε σχέδια για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας»

Ο Χουλουσί Ακάρ εκτόξευσε νέες απειλές προς την Ελλάδα σε συνέντευξη που έδωσε, ανέφερε ότι η Τουρκία «δεν αστειεύεται», ενώ χαρακτήρισε και ως «κακομαθημένη» την Αθήνα, σχολιάζοντας τις ελληνικές θέσεις.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας μίλησε στο τουρκικό κανάλι, Haber Global και ανέφερε πως «εμείς έχουμε σχέδια για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας. Στο θέμα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, στο Αιγαίο, στην Αν. Μεσόγειο, στην Κύπρο. Έχουμε τα σχέδια μας και θα τα εφαρμόσουμε σε διαφορετικές φάσεις και στάδια. Κάναμε και τις απαραίτητες προσθήκες».

«Όμως αν η απέναντι πλευρά αντί να προσπαθήσει να επιλύσει τα προβλήματα με ειρηνικό τρόπο, λέει ψέματα, διαστρεβλώνει την αλήθεια, δημοσιεύει φωτογραφίες ασκήσεων που έχουν γίνει στο παρελθόν και παρουσιάζει την Τουρκία πως δήθεν ετοιμάζεται να κάνει απόβαση στα νησιά τότε τους λέμε πως “δεν μπορείτε να φτάσετε κάπου”. Είναι αδύνατον. Δεν μπορούν να φτάσουν», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Παράλληλα, ανέφερε πως «δεν λαμβάνετε υπόψη τη Συνθήκη της Λωζάνης, αγνοείτε τον όρο της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών ,για ένα νησί το οποίο απέχει από την Τουρκία μόλις 1950 μέτρα και 600 χιλιόμετρα από την Ελλάδα και έχει έκταση 10 τ.χλμ διεκδικείτε θαλάσσια περιοχή ευθύνης 40.000 τ.χλμ και περιμένετε αυτό η Τουρκία να το αποδεχθεί. Μην πέφτουμε σε γελοίες καταστάσεις».

Επίσης, ο Ακάρ σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι «δεν θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματα μας, ούτε θα επιτρέψουμε τετελεσμένα. Το επαναλαμβάνουμε αυτό. Ο πρόεδρος μας αυτό είπε.. Δεν αστειευόμαστε. Μην επιχειρείτε κάποια περιπέτεια σαν κακομαθημένοι, βασιζόμενοι σε άλλους. Ελάτε σαν άνθρωποι να κάτσουμε να μιλήσουμε».

 

1
σχόλιο
  1. avatar Α.Τ

    Τα σύγχρονα κράτη κ. Ακάρ, όταν δε συμφωνούν να λύσουν τις μεταξύ τους διαφορές προσφεύγουν στα διεθνή δικαιοδοτικά όργανα. Τα άλλα κράτη που δεν συμφωνούν με το διεθνές δίκαιο, αντιστρέφοντας μάλιστα τα πραγματικά γεγονότα, τακτική συμπαθή της τουρκίας, προσφεύγουν στη προσφιλή σας μέθοδο, την ένοπλη βία. Εσείς βέβαια τη βία των όπλων την ονομάζετε "ειρηνευτική επιχείρηση", όπως κάνατε με την εισβολή, την κατοχή και τα άλλα εγκλήματα στη βόρεια Κύπρο. Έτσι απειλώντας την κυριαρχία της Ελλάδας σκοπεύετε να υποτιμηθεί το Κυπριακό έγκλημά σας, και εν μέρει το πετυχαίνετε, χάρη στην ολιγωρία και την ανοχή της διεθνούς κοινότητας.

Παρακαλούμε περιμένετε ...