Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ Ελλήνων βουλευτών και Ακάρ – Έφυγε εκνευρισμένος ο Τούρκος υπ. Άμυνας

Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ Ελλήνων βουλευτών και Ακάρ – Έφυγε εκνευρισμένος ο Τούρκος υπ. Άμυνας

«Δεν μπορείτε να ισχυρίζεστε εσείς, ότι σέβεστε την κυριαρχία εδαφών, όταν έχετε εισβάλει στη Κύπρο»

Έντονη λογομαχία σημειώθηκε ανάμεσα σε Έλληνες βουλευτές και τον Ττούρκο υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, στην επιτροπή κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη.

Μιλώντας στην συνέλευση ο Χουλουσί Ακάρ, έθεσε για ακόμη μία φορά το ζήτημα των χωρικών υδάτων και της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου και κατηγόρησε την Ελλάδα, ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία. Οι βουλευτές, Σπήλιος Λιβανός, Μανούσος Βολουδάκης, Θεοδώρα Τζάκρη και Ανδρέας Λοβέρδος, πήραν τον λόγο και του απάντησαν, πως η Ελλάδα καταπολέμα την τρομοκρατία. Επίσης, απευθυνόμενοι προσωπικά στον Τούρκο υπουργό, του είπαν ότι «δεν μπορείτε να ισχυρίζεστε εσείς, ότι σέβεστε την κυριαρχία εδαφών, όταν έχετε εισβάλει στη Κύπρο» και πρόσθεσαν, αναφερόμενοι στην πολιτική της Τουρκίας, «αμφισβητείτε την κυριαρχία πολλών νησιών».

Ο Χουλουσί Ακάρ μάλιστα ξαναπήρε τον λόγο, για να απαντήσει εκνευρισμένος στους Έλληνες βουλευτές. Οι Έλληνες βουλευτές αναφέρθηκαν επίσης στο Casus Belli, λέγοντας στον Τούρκο υπουργό Άμυνας, πως δεν μπορεί να υπάρχει νατοϊκή συμμαχία, όταν από την πλευρά της Άγκυρας επικρέμαται η απειλή του Casus Belli, σε περίπτωση που η Αθήνα επεκτείνει τα ελληνικά χωρικά ύδατα μέχρι τα 12 ναυτικά μίλια, όπως προβλέπει η σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Η κόντρα συνεχίστηκε για αρκετά λεπτά μέχρι την αποχώρηση του Χουλουσί Ακάρ από την αίθουσα.

8
σχόλια
 1. avatar Ένας απόμαχος Ναυτικός

  Ναι ακριβώς έτσι... όπως ακούει ο Ερντογάν όποιον έχει αντίθετη άποψη. "Σηκώσει κεφάλι, κόψει λαρύγγι". Έτσι έχει μάθει να "ακούει" ο τούρκος.

 2. avatar Αν έχει

  δικαιώματα και η Τουρκία, βεβαίως πρέπει να γίνουν βήματα...

  1. avatar ΑΝΤΩΝΗΣ

   ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΟΥ

 3. avatar Και οι

  δύο πλευρές πρέπει να ακούνε.

  1. avatar ΑΝΤΩΝΗΣ

   ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΟΥ ΑΡΑΓΕ ΣΕ ΤΙ ΝΟΜΙΣΜΑ?

 4. avatar Θ.Τ

  Οι τούρκοι δεν αντέχουν στο διάλογο, γιατί η πολιτική τους στηρίζεται στην επιβολή των απόψεών τους δια της βίας, και είναι φυσικό επόμενο να μη σέβονται τους διεθνείς κανόνες. Τακτική τους δε είναι να εκτοξεύουν κατηγορίες σε άλλους για παρανομίες που διαπράττουν οι ίδιοι. Είχε άδικο ο Λούθηρος;

  Οι Τούρκοι είναι ο λαός της οργής του Θεού.
  Μαρτίνος Λούθηρος, 1483-1546.

  1. avatar Δεν

   χρειάζονται τόσες δηλώσεις όμως συνεχώς από Ελλάδα... Προκαλεί ένταση. Και όταν υπάρχουν δικαιώματα, πρέπει να αναγνωρίζονται...

   1. avatar ΑΝΤΩΝΗΣ

    ΞΑΝΑ ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΑΣ

Παρακαλούμε περιμένετε ...