ΣΥΡΙΖΑ: Έκρηξη του πληθωρισμού και της αλαζονείας Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Έκρηξη του πληθωρισμού και της αλαζονείας Μητσοτάκη

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση από τους τομεάρχες του κόμματος, Αλέξη Χαρότση και Έφη Αχτσιόγλου

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπέλυσαν σήμερα οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίστσης και Έφη Αχτσιόγλου, με αφορμή την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ, ότι ο πληθωρισμός αυξηθηκε στο 12,1% τον Ιούνιο.

Οι τομεάρχες Οικονομικών και Εργαίας αντίστοιχα του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνουν, ότι ο πληθωρισμός εκτινάχθηκε σε επίπεδα του 1993 και υπογραμμίζουν ότι "μέσα σε έξι μήνες, ο ήδη υψηλός πληθωρισμός του Ιανουαρίου, σχεδόν διπλασιάστηκε". "Η Ελλάδα ξεπερνά πλέον κατά πολύ τον μέσο όρο της Ευρωζώνης" τονίζουν και επισημαίνουν: "117,7% η αύξηση στο φυσικό αέριο, 70,4% στο ρεύμα, 45,6% στα καύσιμα, διψήφιες οι αυξήσεις στα τρόφιμα".

"Μην παρεξηγείτε όμως την κυβέρνηση. Δεν πρόκειται για αφαίμαξη του εισοδήματος των πολιτών, ούτε για στήριξη της αισχροκέρδειας και των καρτέλ. Απλώς ο κ. Μητσοτάκης φροντίζει οι τουρίστες να μην κάνουν φθηνές διακοπές στην Ελλάδα…" αναφέρουν σκωπτικά οι κ.κ. Χαρίτσης και Αχτσιόγλου και προσθέτουν: "Έκρηξη του πληθωρισμού και της αλαζονείας ενός τραγικού πρωθυπουργού που πληρώνει ακριβά η κοινωνία. Όσο γρηγορότερα φύγει ο ίδιος και η κυβέρνησή του τόσο πιο γρήγορα θα τελειώσει ο εφιάλτης για τους πολίτες".