Τούρκος δημοσιογράφος: Θα έχουμε κρίση στο Αιγαίο και μπορεί να καταλάβουμε νησί όπως με τα Ίμια

Τούρκος δημοσιογράφος: Θα έχουμε κρίση στο Αιγαίο και μπορεί να καταλάβουμε νησί όπως με τα Ίμια

«Όπου δεν υπάρχει ξεκάθαρο καθεστώς, έχουμε διεκδικήσεις» τόνισε ο Κεμάλ Οζτούρκ μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Haber Turk

Σε κρίση εκτιμά ότι θα εξελιχθεί η ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο δημοσιογράφος της γείτονος χώρας και πολιτικός αναλυτής Κεμάλ Οζτούρκ, δηλώνοντας μάλιστα στο τηλεοπτικό δίκτυο Haber Turk ότι θα υπάρξει κατάληψη νησιού ή νησίδας στο Αιγαίο.

Ο πρώην διευθυντής του πρακτορείου ειδήσεων Anadolu, που έχει δημοσιογραφικές πηγές στο περιβάλλον του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, σημείωσε ότι η Τουρκία θα κινηθεί για εκείνα τα νησιά, νησίδες και βραχονησίδες που θεωρεί πως δεν έχουν ξεκάθαρο καθεστώς, υπενθυμίζοντας και τις συνεχείς δηλώσεις του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιντσάρογλου με τις οποίες ασκούνται πιέσεις στον Ερντογάν να δράσει.

«Βλέπω πως αυξάνεται η ένταση στο Αιγαίο και κατά την άποψή μου η Τουρκία θα κάνει κάτι για το ζήτημα αυτό. Όπως ξέρετε, υπάρχουν περίπου 150 νησιά και νησίδες που δεν έχει καθοριστεί το καθεστώς τους και απ’ ότι έχω καταλάβει ο κ. Κιλιντσάρογλου εννοεί πως η Ελλάδα έχει καταλάβει κάποια από αυτά τα νησιά. Αυτά τα νησιά που δεν έχει καθοριστεί το καθεστώς τους, θεωρώ πως η Τουρκία ενδέχεται να τα καταλάβει» τόνισε χαρακτηριστικά, εμφανιζόμενος σίγουρος ότι θα ανέβει η ένταση μεταξύ των δύο χωρών, με την Άγκυρα να προχωρά ακόμη και σε κατάληψη ελληνικής νησίδας, επικαλούμενος ως παράδειγμα τα Ίμια τον Ιανουάριο του 1996.

«Η Τουρκία ίσως κάνει μια επιχείρηση σε αυτά τα νησιά για να δείξει την σοβαρότητα που δίνει στο ζήτημα αυτό. Όπως την απόβαση που έκανε η τότε πρόεδρος κ. Τανσού Τσιλέρ στα Ίμια. Εγώ περιμένω πως θα γίνει κάτι παρόμοιο. Περιμένω να ανέβει η ένταση μαζί με την κρίση στα νησιά» ήταν τα λόγια του.

1
σχόλιο
  1. avatar Α.Τ

    Η πολιτικά διεστραμμένη τούρκικη πολιτική ηγεσία έχει μεταδώσει και σε μερίδα του τούρκικου λαού, (δημοσιογράφοι, στρατιωτικοί), την "ιδεολογία" της βίαιης επεκτατικής πολιτικής, και της βρώμικης διπλωματίας.

Παρακαλούμε περιμένετε ...